STANOJEVIĆ OPREZNO PRISTUPA MEČU SA FLOROM: Poštujemo protivnika, ne možemo da govorimo kako ćemo sigurno pobediti!
Foto: Starsport

liga konferencija

STANOJEVIĆ OPREZNO PRISTUPA MEČU SA FLOROM: Poštujemo protivnika, ne možemo da govorimo kako ćemo sigurno pobediti!

Meč u Talinu na programu je sutra od 16:30h.

Objavljeno:

Svima je jasno da Flora nije na Partizanovom nivou, ali crno-beli su u Talin stigli sa velikim respektom prema protivniku. Crno-beli žele da osvoje tri boda, sa kojima bi definitivno obezbedili plasman u narednu fazu takmičenja, bez obzira na rezulat meča iz Nikozije, ali dobro znaju da Estonci mogu da budu prilično opasni na svom terenu.

Crno-beli su utakmicu sa ovim protivnikom u Humskoj rešili na rutinski način (2:0), ali će i pored toga biti vrlo oprezni u sutrašnjem okršaju.

Aleksandar Stanojević
foto: Starsport

"Verujem da će biti potpuno drugačija utakmica od one u Beogradu, jer oni kod kuće igraju na potpuno drugačiji način. Što se nas tiče, ukoliko želimo da igramo na proleće u Evropi moramo da pobedimo ovu utakmicu. Sada će igrati sa najboljim igračem, Raunom Sapinenom, što će biti najveća razlika u odnosu na prvu utakmicu. Verujem da će dešavanja na terenu biti nalik onima iz prve utakmice u Beogradu, nadam se da ćemo kontrolisati utakmicu", rekao je Stanojević.

Tamošnje predstavnike medija zaintrigirali su hvalospevi na račun najboljeg strelca Flore.

"On je "sidraš", klasičan napadač, u Beogradu je igrao igrač koji je ranije korišćen kao krilo. Sapinen navlači na sebe igrača na sebe u napadu, opasan je, postigao je dosta golova u domaćem prvenstvu i Evropi", pojasnio je stateg Parnog valjka.

Iako je tu i meč sa Anortozisom u Beogradu, crno-beli žele da reše čitav posao već sutra.

"Moramo da pobedimo da bismo dočekali proleće. Sa druge strane, naravno, poštujemo protivnika, ne možemo da komentarišemo iz tog ugla da ćemo sigurno pobediti. Ovo je evropska utakmica, ovde je teško pobediti. To nam je želja i cilj, tako ćemo se ponašati, a videćemo šta će se dogoditi. Upoznali smo ih, gledali smo dosta njihovih utakmica, igrali smo protiv njih. Ne znamo u kom će tačno timu nastupiti, ali gledali smo sve njihove evropske utakice, tako da su nam potpuno jasni".

Stanojević jasno zna šta može da očekuje od protivničkog tima u ovoj utakmici.

"Oni su iskusna ekipa, sa dosta iskusnih igrača. Igrali su dosta evropskih utakmica, prvenstveno za svoju nacionalnu selekciju, tako da igraju sa jednim balansom u timu i znaju šta hoće. Nikada ne gube glavu, u kom god pravcu utakmica da ide, imaju isti način igre, imaju širinu sa brzim i opasnim krilima".

Mladi golman, Aleksandar Popović, svestan je da vremenski uslovi mogu da predstavljaju problem, ali ne samo za njega i njegovu ekipu, već i za domaćina. U Talinu ima i susnežice, a tokom sutrašnjeg dana se očekuje i kiša.

"Tako je, može da bude komplikovano za nas, ali moramo da se adaptiramo. Biće isti uslovi za nas i Floru. U Srbiji je takođe hladno, ali ovde je nešto hladnije. Moramo da se adaptiramo i igramo našu igru".

Čuvar mreže Parnog valjka takođe je dobro pripremljen za Rauna Sapinena.

"Mi smo se za njega pripremali i prošlu utakmicu, ali nije igrao. Sada smo ponovo gledali snimke, generalno pripremamo se kao i za svaku utakmicu. On je drugačiji tip napadača od špica koji je igrao prvu utakmicu, tako da znamo šta možemo da očekujemo od njega. Ne znam tačno koliko je postigao golova, preko 100. Onako, brz je, napada dubine, dobro se kreće unutar 16 metara, to je neko njegovo polje kretanja. Ima dobru završnicu, ne komplikuje mnogo, brzo završava akcije", dodao je Popović.

(Espreso/Mozzart sport)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.