BIVŠI NAPADAČ CRNE GORE: Hrvati su liga za sebe, Srbi su DALEKO iza!
Foto: Instagram/reprezentacija.me

impresioniran, ali ne mnogo

BIVŠI NAPADAČ CRNE GORE: Hrvati su liga za sebe, Srbi su DALEKO iza!

Vučinić smatra da Srbija može da igra sa svima, ali da tek treba da pokaže konstantnost koja krasi Hrvatsku

Objavljeno:

Nekadašnji fudbaler Juventusa, Rome, kao i bivši reprezentativac Srbije i Crne Gore, Mirko Vučinić, posetio je Zagreb, gde je govorio za "Jutarnji" o balkanskim reprezentacijama, pa se dotakao svoje Crne Gore, ali i Srbije i Hrvatske.

Vučinić je svoju profesionalnu karijeru završio pre pet godina u Al Džaziri, ali iza sebe ima pozamašan fudbalski rezime. Počeo je u Nikšiću u ekipi Sutjeske, potom je otišao u Leće, da bi kasnije igrao za Romu i Juventus. Nosio je dres reprezentacije Srbije i Crne Gore, ali kasnije i Crne Gore kada se ona osamostalila.

Mirko Vučinić
foto: AP

On je u intervjuu za Jutarnji pričao o uspehu Dragana Stojkovića Piksija i reprezentacije Srbije, ali je ipak rekao da još nisu poput Hrvatske.

- Svaka čast Piksiju na svemu što je napravio kao selektor Srbije. Trebalo je da se ode u Portugaliju, da se gubi 1:0 već u drugom minutu, a onda i da se dobije utakmica. I još nadigrati Portugaliju! To je znak da Srbija ima odličnu reprezentaciju, koja može da igra protiv svakoga na svetu - rekao je Vučinić, a potom na pitanje novinara da li Srbija može da igra sa Hrvatskom, udovoljio domaćinu.

- Naravno, može i protiv Hrvatske, bio bi to sjajan meč koji bih voleo da gledam. Dva slična stila igre, igrači koji se dobro poznaju. Ali, Srbi moraju biti svesni da su još daleko iza Hrvatske. Srbija se sad digla i pokazala da može, ali tek ćemo videti da li je u stanju da radi ono što Hrvati rade već 25 godina, da li je u stanju da ostane duže vremena na vrhu. Zato je Hrvatska liga za sebe u našem regionu - istakao je Vučinić.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.