Zlatni Orlići idu na Evropsko prvenstvo! Poljska nek se čuva, Norveška je prošlost! (VIDEO)
Foto: Filip Plavčić

Baraž za mlade!

Zlatni Orlići idu na Evropsko prvenstvo! Poljska nek se čuva, Norveška je prošlost! (VIDEO)

Zahvaljujući rezultatu iz Beograda, kada su naši momčići slavili sa 2:0, Srbija će igrati na drugoj kontinentalnoj smotri zaredom
Objavljeno: 21:04h

GOTOVO JE!!! Srbija je na Evropskom prvenstvu za igrače manje od 21 godine!

Dobio je mlađani Trondsen crveni karton zbog faula nad Sergejom Milinković Savićem u poslednjim sekundama u izglednoj prilici za gol!

91. minut - Užasna reakcija Milinković Savića! Umesto da uposli skroz samog Mijata Gaćinovića, on se odlučio za veoma slab pokušaj sa 20 metara!

89. minut - Još jedan promašaj Ožegovića!

86. minut - Ognjen Ožegović je promašio još jednu stopostotnu priliku! Ovoga puta sa metar, dva, promašio je gotovo prazan gol iz teškog položaja tela, da budemo iskreni!

83. minut - Još jedna odlična prilika za Srbiju! SMS je bio u odličnoj situaciji, ali je šutirao direktno u golmana!

80. minut - Pokušao je jedan igrač Norveške da bocne Vanju M. Savića, ali ga je visoki čuvar mreže nadmudrio! U kontranapadu, naši su izvukli korner!

75. minut - Velika prilika za Ognjena Ožegovića! Šteta!!! Umalo da obezbedimo plasman na EP!

70. minut - Velika šteta! Norveška je povela pogotkom koji je posle odličnog centaršuta iz voleja postigao Eljunusi, koji je ubedljivo najbolji igrač ove generacije Norvežana! Da, bolji je i od Odegarda!

65. minut - Probao je Odegard lepim kombinacijama sa saigračima da probije u kazneni prostor Srbije, ali ga je u tome osujetio jedan naš defanzivac u saradnji sa golmanom Vanjom M. Savićem!

60. minut - Norvežani će polako da uđu u frku, jer im u drugom poluvremenu retko šta polazi za nogom! Naši su zatvorili sve prilaze!

54. minut - I dalje se ređaju napadi Norveške! A onda iz kontre, priliku je imao Đurđević, koji je šutirao sa pet metara, posle dobrog driblinga, ali je golman Norveške veoma lepo odbranio! Orlići stvarno igraju veoma smireno, kao da je u pitanju ekipa sa prosekom godina preko 25, a ne mlada reprezentacija!

51. minut - Norvežani su se opet odlučili na držanje lopte u svojim nogama, kako bi na miran način pokušali da smanje zaostatak sa stadiona Partizana!

Počelo je drugo poluvreme!

GOTOVO JE PRVO POLUVREME! Uspeli su Orlići da zadrže prednost iz Beograda!

44. minut - Možda Orlići ne delju Norvežane, ali zbog ovoga svaki Srbin treba da bude ponosan!

41. minut - Mora se reći da su Norvežani sve do pre minut, dva bili u ozbiljnom naletu, ali su naši to uspeli da srede i neutralizuju! Međutim, Eljunusi je imao još jednu priliku, ali je ovoga puta lepo izblokiran!

37. minut - Stopostotna prilika za domaćina! Eljunusi je bio u šansi, Odegard mu je dodao loptu, ali iako je ovaj već predriblao golmana, isprečio se Lazić koji je reagovao na gol-liniji!

32. minut - Andrija Živković je poslao loptu u kazneni prostor iz slobodnjaka, ali je od svega toga mogao da se dogodi kontranapad Norveške, ali je upravo Andrija u defanzivi uspeo da osujeti Martina Odegarda!

Andrija je dobio žuti karton!

27. minut - Odličan napad Norvežana, ali ga je presekao Vule Jovanović, jer je izblokirao centaršut i poslao loptu u korner! Posle njega, ništa više nisu napravili domaćini, jer je Trondsen slabo odreagovao u završnici!

23. minut - Norvežani sve više i više pokazuju da uopšte nisu tim za potcenjivanje!

19. minut - Sve agresivnije se zaleću Norvežani, jedan preteći napad odličnim uklizavanjem prekida Nemanja Maksimović. Međutim, odmah potom nov atak domaćina i još veća opasnost. Prizeman centaršut sa desnog krila, na drugoj stativi je sam bio Mohamed Eljunusi, ali nije uspeo krilni fudbaler Bazela da brzu loptu usmeri u metu.

13. minut - Prva opasna akcija Norvežana, ali je srećom završena smušeno!

11. minut - Naši totalno kontrolišu sva dešavanja na terenu! Pošto vas malopre nismo obavestili, imala je Srbija šansu i u drugom minutu utakmice, kada je sa 25 metara sjajno šutirao Marko Grujić! A onda, u 11. minutu, Čavrić je divno ukrao loptu Norvežanima, ali nije uspeo da nadmudri golmana iz teškog ugla!

6. minut - Srbija za sada kontroliše dešavanja na utakmici, pred gotovo punim stadionom u ovom majušnom gradu ove severnoevropske kraljevine! Prve dve prilike imali su naši, druga u nizu bila je kolosalna, a propustio je Sergej Milinković Savić! Momak poznat po sjajnom šutu glavom!

1. minut - Utakmica je počela! Ukoliko četa Tomislava Sivića bude igrala i blizu onome što nam je priredila prošli put, trebalo bi da se prošeta do Evropskog prvenstva koje se narednog leta igra u Poljskoj!

18:34 - A podsetimo se i prethodnog baraža, kada su Orlići bili bolji od velikog favorita i tada važećeg šampiona Evrope Španije predvođene Alvarom Moratom!

18:32 - Podsetimo se i nekih utakmica u grupnoj fazi ovih kvalifikacija na kojima su Orlići razbili rivale!

18:25 - Evo i nekih statistika koje bi mogle da vam budu zanimljive pred ovu utakmicu! Na primer, Andrija Živković, i pored toga što nije sve vreme igrao, ostvario je pet asistencija, dok je najbolji strelac Srbije postigao duplo više golova od najboljeg strelca Norveške!

foto: Printscreen/UEFA.com

18:15 - Evo i svih informacija koje su vam potrebne pred sam početak utakmice! Naravno, i onoga što vas najviše zanima - sastava timova:

Sudija: Ivan Kružilak (Slovačka) Stadion: Marijenlist, Dramen (Nor)

Norveška: Rosbah - Haralsajd, Grener, Selnes, Meling - Zahid, Trondsen, Fosum, Deli - Odegard, El Junusi;

Srbija: Vanja Milinković Savić - Gajić, Lazić, Jovanović, Antonov - Maksimović, Grujić - Živković, Sergej Milinković Savić, Čavrić - Đurđević.

(Espreso.co.rs)

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.