ŠTA SE DESILO IZMEĐU KLOPA I BUVAČA? Nizali uspehe u tri klub, da li ih je ČETVRTI zavadio?
Foto: EPA/Peter Powell

20 godina sarađivali

ŠTA SE DESILO IZMEĐU KLOPA I BUVAČA? Nizali uspehe u tri klub, da li ih je ČETVRTI zavadio?

Tri kluba, dvadeset godina, i onda prekid saradnje. Ni dan, danas se ne zna šta je bilo po sredi.

Objavljeno:

Jirgen Klop i Željko Buvač su zajedno radili blizu 20 godina. Njihova saradnja bila je vrlo uspešna u tri različita kluba, a onda je srpski stručnjak napustio Liverpul.

Nikada nismo saznali tačne detalje za taj raskid, ali britanski mediji veruju da je veze u celoj priči imao drugi engleski klub!

Tokom 17 godina, Klop je radio uz Željka Buvača, čoveka koji je u medijima bio opisivan kao "mozak" Nemca i trener koji se iza kulisa mnogo pitao o Klopovim timovima.

Njih dvojica su zajedno uveli Majnc u Bundesligu, sa Borusijom Dortmund bili dvostruki šampioni Nemačke, da bi se njihova saradnja nastavila i u Liverpulu.

Međutim, pred polufinale Lige šampiona protiv Rome 2018. godine, Liverpul je samo kratko objavio da Buvač više nije deo stručnog štaba. Bili su navedeni "lični razlozi" za tu odluku, a isprva se i mislilo da će Buvač samo trenutno napustiti "Enfild".

Željko Buvač, Jirgen Klop
foto: EPA/Peter Powell

Ipak, on se nikad više nije vratio, a izgleda da je sada jasno i zbog čega.

"Miror" navodi da je u svemu udela imao Arsenal! Navodno, "tobdžije" su tada kontaktirale Buvača za upražnjeno mesto menadžera, nakon što je bilo jasno da će Arsen Venger napustiti klub.

Sportski direktor Sven Mislintat je želeo Buvača, a veruje se da je Klop bio besan na njega zbog toga što mu nije otvoreno govorio o tim pregovorima s Arsenalom. No, ni Buvač nikada nije želeo da otkrije šta se tačno desilo.

- Svi pitaju kako i zašto, a ljudi nekad žive zajedno po 30 godina, pa se razvedu. Dešava se - bio je odgovor Buvača u jednoj emisiji.

Njega je u Klopovom timu saradnika zamenio Pep Lijnders, koji je odlično obavio posao, a Liverpul u narednim godinama uspeo da postane i prvak Evrope i prvak Engleske.

Espreso/Mondo


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.