DRAGAN STOJKOVIĆ PIKSI: Verujem u svoj rad i vidim strahovit potencijal u svojim igračima!
Foto: EPA/Antonio Cotrim

LEPO

DRAGAN STOJKOVIĆ PIKSI: Verujem u svoj rad i vidim strahovit potencijal u svojim igračima!

Treneri imaju privilegiju da moraju da se nerviraju, ne samo da se raduju. Bilo je šokantno jer je bio početak meča

Objavljeno:

Dragan Stojković, selektor reprezentacije Srbije, kao i Želimir Obradović, trener košarkaša Partizana, gosti su emisije "Prva tema" na Prvoj televiziji.

Popularni Piksi je pre devet meseci preuzeo reprezentaciju, ali je za kratko vreme uspeo da promeni mentalitet i igru tima nabolje.

Posledično tome usledila je pobeda nad Portugalom i plasman na Svetsko prvenstvo u Kataru.

Upravo je Piksi kao igrač pre 37 godina dao poslednji pobednički gol protiv Portugala. Upitan je odakle mu tolika vera u našu reprezentaciju.

- Jednostavno, kao što sam krajem prošle godine rekao. Verujem u svoj rad i vidim strahovit potencijal u svojim igračima. Preduslov uspešnog trenera jeste da ima materijal sa kojim će da radi. Na osnovu toga, strategije, sistema rada i igre i sve ono što čini tim, sam ostao optimističan. To je duboko verovanje i pozitivnu energiju sam preneo na igrače - rekao je.

Na susretu sa Portugalom dobio je žuti gol nakon protesta zbog faula nad Nemanjom Gudeljem koji je prethodio vodećem golu Portugalaca.

- Treneri imaju privilegiju da moraju da se nerviraju, ne samo da se raduju. Bilo je šokantno jer je bio početak meča. Zbog gola sam burno reagovao, zaslužio sam žuti karton. Čovek sam od krvi i mesa. Možda je to i pokrenulo igrače kada su videli da sam ljut. Govorio sam im da ostanu mirni. Lepo je kada zamisliš nešto i to što zamisliš da se dešava. To je prelep osećaj. Dok nešto zamislim, oni to urade - dodao je.

Poslednja četiri minuta nije proveo na terenu.

- U prvi mah sam pomislio da je Mitrovićeva lopta pogodila spoljni deo mreže. Ali kada sam video da trči cela klupa, onda naravno da sam znao da je gol. Video sam sudiju koji je podigao tablu na kojoj je stajalo četiri minuta. Nisam želeo da izgubim utakmicu na neku glupost koja se dešava u fudbalu. Otišao sam u svlačionicu i kada sam video Portugalce pognute glave znao sam da smo pobedili - izjavio je i uporedio ovu pobedu sa osećajem kada je na Svetskon prvenstvu dao dva gola Španiji.

Istakao je da je tokom karijere nastupao za šest klubova, ali da se to nikada nije moglo meriti sa osećajem kada se igra sa reprezentacijom.

- Jedva čekate da se ponovo okupite. Pokazivanje tog zajedničkog duha, mentaliteta da se pobedi. Kada igrači dolaze u Pazovu, to je onako ispunjenje svih emocija koje imate, a u vezi su sa vašom državom. Uz to, ta odgovornost da svako misli da može da traži sve što želi od vas je nešto što vas tera - kaže Piksi.

(Espreso/B92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.