HOLANDIJA U FINIŠU MEČA IZBORILA VIZU ZA KATAR: Turska posle preokreta u Podgorici uspela da ode u baraž (FOTO)
Foto: EPA/MAURICE VAN STEEN

ZAVRŠENE EVROPSKE KVALIFIKACIJE

HOLANDIJA U FINIŠU MEČA IZBORILA VIZU ZA KATAR: Turska posle preokreta u Podgorici uspela da ode u baraž (FOTO)

Fudbaleri Ukrajine pobedili su u Zenici selekciju Bosne i Hercegovine sa 2:0

Objavljeno: 01:12h

Fudbaleri Holandije izborili su direktan plasman na Svetsko prvenstvo 2022, pošto su u Roterdamu pobedili Norvešku sa 2:0, u poslednjem kolu Grupe G kvalifikacija.

Sve do 84. minuta nije bilo golova u Roterdamu kada je Stiven Bergvejn doveo Holandiju u prednost, a plasman u Katar potvrdio je Memfis Depaj pogotkom u 91. minutu meča.

Fudbalska reprezentacija Holandije
foto: Profimedia

Fudbaleri Turske pobedili su Crnu Goru u gostima sa 2:1 i oni će kroz baraž pokušati da izbore put na Mundijal. Crna Gora je povela već u četvrtom minutu golom Fatosa Bećiraja, ali je Turska preokrenula preko Karema Aktorkoglua u 22. i Orkuna Kokčua u 60. minutu. U poslednjem meču ove grupe, Letonija je u gostima bila bolja od Gibraltara sa 3:1.

Holandija je kvalifikacije završila kao prva u Grupi G sa 23 boda, dva više od drugoplasirane Turske, Norveška je treća sa 18, a Crna Gora četvrta sa 12 bodova. Na začelju su Letonija sa devet i Gibraltar bez bodova.

Fudbaleri Ukrajine pobedili su u Zenici selekciju Bosne i Hercegovine sa 2:0 i kao drugi iz Grupe D obezbedili plasman u baraž. Golove za Ukrajinu postigli su Oleksandr Zinčenko u 59. i Artem Dovbik u 79. minutu.

Istim rezultatom slavila je i Francuska protiv Finske u gostima, a strelci su bili Karim Benzema u 66. i Kilijan Mbape u 76. minutu.

Fudbalska reprezentacija Francuske, Fudbalska reprezentacija Finske
foto: Profimedia

Francuska je prva u grupi sa 18 bodova, Ukrajina druga sa 12, dok je Finska treća sa bodom manje. Selekcija BiH je kvalifikacije završila sa sedam sakupljenih bodova, a Kazahstan sa tri.

Vels i Belgija su u poslednjem kolu Grupe E odigrali 1:1, dok je Češka pobedila Estoniju sa 2:0. Belgija je takmičenje u grupi završila sa 20 bodova, dok je Vels drugi sa 15. Češka je treća sa 14 ali će igrati u baražu kao jedna od dve najbolje reprezentacije iz Lige nacija.

Plasman na Svetsko prvenstvo obezbedili su pored Holandije, Francuske i Belgije još i Srbija, Danska, Nemačka, Hrvatska, Španija, Engleska i Švajcarska. Svetsko prvenstvo u Kataru igraće se od 21. novembra do 18. decembra 2022. godine.

(Espreso/Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.