DIKA STOJANOVIĆ TEK NAJAVLJUJE VELIKE REZULTATE REPREZENTACIJE: Ovo je samo jedan deo priče, epizoda!
Foto: FSS

DAJ BOŽE

DIKA STOJANOVIĆ TEK NAJAVLJUJE VELIKE REZULTATE REPREZENTACIJE: Ovo je samo jedan deo priče, epizoda!

Uprkos brojnim povodima za zadovoljstvo, Stojanović je istakao da je zenit pred ovom generacijom.

Objavljeno:

Pobedom na Lužu, koja se bez dileme svrstava među najveće koje su Orlovi ostvarili prethodnih decenija, Srbija se plasirala na Svetsko prvenstvo u Kataru i ponovo probudila veru šire domaće javnosti u nacionalni tim.

Selektor Dragan Stojković probudio je među ljubiteljima fudbala ponovo zabroravljeni duh pripadnosti i zasluženo privukao pažnju na sebe i svoje izabranike, a nakon velikog uspeha, po povratku iz Portugalije, utiske je sumirao i Stevan Dika Stojanović, direktor A selekcije Srbije.

- Znali smo kojim tokom će ići utakmica, znali smo da će biti teško. Selektor Dragan Stojković je sve ovo predvideo, spremio je pravu taktiku i uverio naše momke da mogu da pobede Portugaliju. Igrama tokom celih kvalifikacija smo zaslužili plasman na Mundijal, a meč u Lisabonu je bio samo kruna svih naših ranijih izdanja. Posebno mi je drago što smo upravo u poslednjem, najvažnijem meču protiv najjačeg rivala u grupi pokazali karakter i kvalitet - rekao je Stojanović.

Pogodak Aleksandra Mitrovića u 90. minutu doneo je svojevrsnu senzaciju u Lisabonu, međutim Stojanović je istakao da zasluge pripadaju čitavom timu koji nije poklekao ni posle rano primljenog gola i koji je napadao do poslednjeg minuta susreta.

- Igrači su pokazivali jak karakter tokom celih kvalifikacija, iz meča u meč. Setimo se samog starta, utakmica sa Irskom i Portugalijom u Beogradu. Shvatili su momci šta selektor traži od njih, potvrdili su klasu, pokazali snagu i na kraju zaslužili da se raduju. Vrhunac svega što su uložili i dali na terenu bio je taj 90. minut i gol koji je stigao kao nagrada za sve njih -

Uprkos brojnim povodima za zadovoljstvo, Stojanović je istakao da je zenit pred ovom generacijom.

- Ovo je samo jedan deo priče, epizoda. Sada je pred svima nama Katar, hoćemo tamo da napravimo lepe stvari - ne ostavlja dilemu direktor Orlova.

(Espreso/Mozzart sport)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.