STANKOVIĆ O VELIKOM USPEHU REPREZENTACIJE SRBIJE: Ovo na kraju je samo bila demontracija sile naše selekcije!
Foto: Starsport©

SVETSKO PRVENSTVO

STANKOVIĆ O VELIKOM USPEHU REPREZENTACIJE SRBIJE: Ovo na kraju je samo bila demontracija sile naše selekcije!

Trener Crvene zvezde zadovoljan je kako igra naša reprezentacija

Objavljeno: 12:20h

Trener Crvene zvezde Dejan Stanković nije krio oduševljenje nakon plasmana Srbije na Svetsko prvenstvo u intervjuu za Sportski žurnal.

"Bio sam totalno ponosan gledajući Srbiju. Nije samo utakmica sa Portugalijom obeležila kvalifikacije. Od početka se išlo uzlaznom putanjom. Iz meča u meč se dobijalo na svemu. Ovo na kraju je samo bila demontracija sile naše selekcije. Od prvog do poslednjeg minuta u Lisabonu, kao što je Piksi rekao pred utakmicu bili smo mirni. Čak i kod primljenog gola, to je utisak, zbog načina kako su reprezentativci stajali i radili", rekao je Stanković

Dejan Stanković
foto: Starsport

On je pre meča razgovarao sa selektorom Draganom Stojkovićem Piksijem, sa kojim je i delio svlačionicu u reprezentaciji Srbije tokom igračke karijere.

"Pre i posle meča samo razgovarali. Prvi poziv bio je pre meča. Tad sam bio sa suprugom Anom. 'Stavio' sam Piskija na spikerfon. Zajedno samo mu poručili da mu želimo svu sreću ovog sveta. Takođe, da je pravi čovek na prvom mestu, da može da nam donese radost i da ima svu našu energiju. Naravno, posle trijumfa bilo je čestitki. Stojković treba da bude ponosan na sebe i igrače, ali i način na koji je od početka verovao u odlazak u Katar. Imati nekog na selektorskoj poziciji kao što je Piksi, sa toliko iskustva u reprezentaciji, milina je izaći na teren za njega. Osetio sam tako nešto kad je selektor bio Radomir Antić".

"U jednom trenutku je moralo da se igra sa jednim špicem. Izdržali smo pritisak. Kad je na poluvremenu Mitar (Aleksandar Mitrović) ušao u igru znali smo da će imati loptu za gol. Tadić je naš predvodnik, a Mitrović garancija. Na najbolji način je to iskoristio. Oduševljen sam hrabrošću, agresivnošću i samopouzdanjem odbrambene linije. Živković i Kostić su stizali sve napred i nazad. Gudelj i Milinković-Savić su sve pohapsili po sredini. Bilo ih je milina gledati", istakao je Stanković koji je posebno izdvojio jednu rečenicu selektora.

"Sviđa mi se Piksijeva rečenica da se ne zna limit ove Srbije. Unutar grupe su momci koji su bili prvaci sveta sa Novog Zelanda. Boje Srbije brane igrači koji su nadošli u pravom trenutku. Hajde, da im ostavimo da mogu svašta da naprave. Čestitam još jednom selektoru Piksiju, stručnom štabu i svima u FS Srbije. Plasman na Mondijal je velika desetka za srpski fudbal najava uspeha u narednim godinama".

(Espreso/Sportske.net)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.