DRULOVIĆ OTKRIO TAJNE IZ SVLAČIONICE: Poznato je koju su taktiku Orlovi spremali za Ronalda!
Foto: EPA/Mario Cruz

rekli otvoreno

DRULOVIĆ OTKRIO TAJNE IZ SVLAČIONICE: Poznato je koju su taktiku Orlovi spremali za Ronalda!

Utakmica u Lisabonu je pokazatelj svega što se radilo u prethodnih devet meseci

Objavljeno:

Veliki deo pobede Srbije nad Portugalom bilo je zaustavljanje njihovog najboljeg igrača Kristijana Ronalda.

To, naravno, nije bilo lako, ali je postojao plan iz svlačionice koji je na kraju u potpunosti uspeo.

Tako smo imali prilike da vidimo slike Ronalda u neverici posle pobedonosnog gola Aleksandra Mitrovića i pobede "orlova" za plasman na Mundijal.

Taj plan otkrio je pomoćnik selektora Dragana Stojkovića i čovek koji dobro poznaje portugalski fudbal, Ljubinko Drulović.

- Bilo nam je važno da oduzmemo loptu i da kontrolišemo igru. Ronaldo i njegovi ne vole mnogo da trče. Znali smo da ćemo tako biti korak bliže pobedi. Zahvaljući taktici i pre svega našim defanzivicima Ronaldo nije došao do izražaja i svakako da je to njegova frustracija - rekao je Drulović za "Kurir TV".

Ljubinko Drulović
foto: Filip Plavčić

Za uspeh Srbije naglasio je da je to najviše zasluga selektora Stojkovića.

- Utakmica u Lisabonu je pokazatelj svega što se radilo u prethodnih devet meseci. To je zasluga našeg selektora. Piksi je bio lider i kao igrač i sada je lider kao selektor. Sa tom harizmom se rađa. Pokazao je da se mi pitamo za sve. Uneo je novu energiju. Pobediti jedan Portugal u Lisabonu i imati posed lopte 60:40 pred njihovim navijačima je izvanredan rezultat -

Drulović je bio selektor kada su "orlići" postali prvaci Evrope u Litvaniji 2013. godine, a čiju su okosnicu činili sadašnji "A" reprezentativci.

- Mnogi naši igrači bili su evropski i svetski prvaci i sad su ušli u najbolje godine. Verujem da ćemo biti reprezentacija koja će da napravi veliko iznenađenje. Imate mnogo dobrih reprezentacija koje idu u baraž, poput evropskog šampiona Italije, a mi smo među 10 koje su već tamo - rekao je Drulović i zaključio:

- Ovo je veliki uspeh za sve koji vole fudbal u Srbiji. Nadam se da ćemo u budućnosti doneti još radosti našem narodu -

(Espreso/B92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.