PAUNOVIĆ IMA SAMO REČI HVALE ZA PIKSIJA I EKIPU: Do 2025. osvojićemo Svetsko ili Evropsko prvenstvo!
Foto: EPA/Tannen Maury

REPREZENTACIJA SRBIJE

PAUNOVIĆ IMA SAMO REČI HVALE ZA PIKSIJA I EKIPU: Do 2025. osvojićemo Svetsko ili Evropsko prvenstvo!

Oduševljen kako igra reprezentacija

Objavljeno: 10:07h

Menadžer Redinga Veljko Paunović istakao je da je ponosan nakon plasmana reprezentacije Srbije na Svetsko prvenstvo.

Nekadašnji selektor "zlatnih orlića" pratio je utakmicu iz Lisabona i poručio da je presrećan zbog onakve igre i pobede. On je čak naglasio da je uveren da naša reprezentacija može da osvoji ili Evropsko ili Svetsko prvenstvo u narednim godinama!

Veljko Paunović
foto: Dado Đilas

"Mnogo sam srećan zbog našeg naroda i reprezentacije. Bravo za momke, bravo za selektora! Navijali smo kod kuće i mnogo se obradovali Mitrovićevom pobedosnom golu, kao i igri celog tima. Moja deca su nosila srpske dresove, navijali i radovali se kao ludi. Ovo je veliki uspeh za naš fudbal i zemlju. Ponosan sam što sam Srbin", počeo je Paunović priču za Žurnal.

Na neki način, Paunović ima svoj pečat u ovoj pobedi, jer je kao selektor u omladinsku reprezentaciju "gurnuo" neke od nosioca naše igre, a to su - Sergej Milinković-Savić, Predrag Rajković, Andrija Živković, Nemanja Maksimović, Marko Grujić, Luka Jović, Nemanja Radonjić i Mihailo Ristić.

"Ponosan sam na sve njih, zbog različitih okolnosti Radonjić, Jović i Lukić nisu putovali na Novi Zeland. Vlahović i Terzić su stasali u generaciji mog saradnika Marka Mitrovića, Aleksandar Mitrović u timu omladinaca, osvajača EP 2013. Posebno se radujem što konačno imamo generaciju veterana i iskusnih igrača, koji su prave vođe i primeri Tadić, Stefan Mitrović, Kostić", istakao je Paunović, koji je posebno čestitao selektoru Stojkoviću.

"Piksi sve režirao, fudbalski je genije. Bio je moja inspiracija dok sam bio mlad igrač. Pohvale zaslužuje i njegov stručni štab, svi su moji veliki prijatelji. Do 2025. osvojićemo svetsko ili evropsko prvenstvo", istakao je Paunović, koji je za kraj izrazio da je tužan zbog smrti legendarnog ekonoma Stanka Nikolića Lale, koji je bio uz njega tokom igračke i selektorske karijere u državnom timu.

(Espreso/Sportske.net)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.