ŠTA SRBIJU ČEKA U BARAŽU ZA SP, AKO NE POBEDI PORTUGAL: U polufinalu bi bili favoriti i domaćini, ali u finalu...
Foto: @Starsport/Srđan Stevanović

KVALIFIKACIJE ZA SP 2022

ŠTA SRBIJU ČEKA U BARAŽU ZA SP, AKO NE POBEDI PORTUGAL: U polufinalu bi bili favoriti i domaćini, ali u finalu...

Ako stignemo do finala baraža, domaćin će biti određen žrebom

Objavljeno:

Srbija će igrati u baražu za Svetsko prvenstvo ako ne pobedi Portugal, a spisak protivnika je sve jasniji. I na njemu nema slabog imena...

Svaki drugi rezultat sem pobede usred Lisabona - donosi nam težak put ka Mundijalu u Kataru. Zapravo, nikad teži baraž, a sada se skoro i iskristalisalo ko bi mogli da nam budu protivnici u tom slučaju.

Dobra vest je da će Srbija, ako bude druga u grupi, sigurno biti domaćin polufinala baraža za odlazak na Svetsko prvenstvo, pošto ne postoje nikakve šanse da ne budemo među tri najbolje drugoplasirane reprezentacije. Ako stignemo do finala, domaćin će biti određen žrebom.

Fudbalska reprezentacija Srbije
foto: Starsport©

Pored nas to će biti Italija ili Švajcarska iz grupe C, odnosno Švedska ili Španija iz grupe B. Ove reprezentacije su inače izjednačene po učinku, a u poslednjem kolu odlučiće o tome ko ide direktno, a ko u baraž. Trenutno, bliži našem putu su Švajcarska i Švedska.

Dakle, ako ne pobedimo Portugal bićemo domaćini turnira u baražu, a tu nas čekaju dve utakmice. Prva u polufinalu gde ćemo igrati protiv nepovlašćenog tima, a u finalu nas čeka bolji iz duela povlašćenog i nepovlašćenog tima.

Prema trenutnom poretku, među povlašćenima će biti još i Hrvatska ili Rusija, koje u direktnom duelu odlučuju o tome ko će biti pobednik grupe "H" ("Vatreni" idu na Mundijal samo ako pobede), odnosno tu su već sigurni Poljska i Škotska, dok se polako iskristalisalo i ko je među nepovlašćenima.

Baraž
foto: Printscreen/Wikipedia

Osim Velsa i Austrije, koji su to pravo stekli kroz Ligu Nacija, do statusa nepovlašćenog u kvalifikacijama došli su najverovatnije i Češka, Norveška, Severna Makedonija i Ukrajina.

Dakle, ima tu potencijalnih "mina" koje bismo želeli da izbegnemo na žrebu.

Žreb o kome ćemo sigurno više misltii ako ne pobedimo Portugal održaće se u novembru ili decembru, UEFA još nije odlučila, a mečevi su zakazani za kraj marta.

(Espreso/Mondo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.