PORTUGALCI IMAJU PROBLEMA PRED IRCE: "Navigatori" bez fudbalera Sitija u Dablinu!
Foto: EPA/Miguel A Lopes

kako će im sad biti

PORTUGALCI IMAJU PROBLEMA PRED IRCE: "Navigatori" bez fudbalera Sitija u Dablinu!

Sve u svemu, bez Silve i sa potencijalnim suspenzijama koje između ostalih prete Rubenu Dijasu, Žoau Kanselu, Diogu Žoti, deluje da se Portugalci neće prošetati na severozapadu Evrope

Objavljeno: 15:30h

Požalio se Bernardo Silva pet dana pre meča sa Srbijom na ozbiljan umor i jaku upalu mišića. Ofanzivni vezista Mančester Sitija je počeo svih šest dosadašnjih utakmica u aktuelnim kvalifikacijama, ali neće moći da pomogne ekipi u Dablinu protiv Republike Irske. Iako problemi nisu ozbiljnije prirode, stručni štab Navigatora odlučio je da je najbolje da Silva ostane u Lisabonu.

- Mislim da će biti spreman za Srbiju. To su neke naznake koje imamo. Došao je u Lisabon jako umoran, žalio se da je mnogo utakmica pred njim i da ne može da trenira. Dobro se oporavlja i biće spreman za Srbiju. Neće putovati sa nama jer u Irskoj neće imati uslove za oporavak, poput bazena, pa će ostati ovde i raditi sa fizioterapeutima kako bi od petka mogao da trenira sa ekipom - rekao je selektor Portugalije Fernando Santoš na konferenciji pred utakmicu 7. kola.

Bez obzira na epitet izrazitog favorita u Dabilu, odsustvo Silve predstavljaće ozbiljan hendikep za selekciju sa krajnjeg zapada Pirineja. Glavni kreator igre je u ovim kvalifikacijama postigao jedan i namesti tri gola uključujući i onaj protiv Srbije u Beogradu. Tada je poslao idealan centaršut za Dioga Žotu.

Letos je bilo naznaka da bi Silva mogao da napusti Mančester siti, ali je uprkos tome jedan od najstandardnijih fudbalera Građana. Bio je starter na deset od 11 utakmica u Prremijer ligi uz učinak od tri gola i jedne asistencije. Sa reprezentativnim obavezama od starta sezone u nogama ima već 17 utakmica.

Sve u svemu, bez Silve i sa potencijalnim suspenzijama koje između ostalih prete Rubenu Dijasu, Žoau Kanselu, Diogu Žoti, deluje da se Portugalci neće prošetati na severozapadu Evrope.

(Espreso/Mozzart sport)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.