STANOJEVIĆ PUN UTISAKA IZ BELGIJE: To je drugi nivo, odatle igrači idu u Premijer ligu!
Foto: FK Partizan/Miroslav Todorović

bilo mu čudno van stručnog štaba

STANOJEVIĆ PUN UTISAKA IZ BELGIJE: To je drugi nivo, odatle igrači idu u Premijer ligu!

Trener crno-belih razmišlja i o prelaznom roku

Objavljeno:

Trener Partizana Aleksandar Stanojević kaže da se čudno osećao jer nije mogao da predvodi svoj tim kao što je navikao u Gentu, zbog suspenzije zarađene u Beogradu.

Umesto njega, ekipom je komandovao pomoćnik Igor Duljaj.

- Bilo je stvarno čudno, ne možete da reagujete, da pomognete u tom trenutku, da date neke instrukcije. Imali smo dobar plan, dogovorili se na koji način da radimo, stručni štab sa Duljajem je odradio dobru priču. Imali smo planove A, B, C, D... Ali uvek imate još nešto da kažete ako se desi nepredviđena situacija. Prvi put sam na ovaj način bio pomoćnik svom stručnom štabu.

Aleksandar Stanojević
foto: Starsport

Ističe da je u Belgiji naglasio svojim igračima da ne "jure" napred.

- Dobio sam informaciju da smo bili strpljivi i disciplinovani. Znao sam da će protivnik preuzeti inicijativu, rekao sam im da budu strpljivi, pošto nisu navikli na taj način igre i da čekaju svoju šansu. Tako da sam najzadovoljniji što su oni to ispoštovali. Ponosan sam na njih, kako su izneli celu priču.

Šta treba da se uradi da se Superliga Srbije približi većim ligama u Evropi?

- Imate selekciju igrača, to je prva stvar, oni forsiraju i takvi su im svi timovi. Biraju taj način igrača, koji su već selektirani da su viši, snažniji, to je nešto što ne možete da utičete. Videli ste stadion kakav je, koji je to nivo tamo, imaju takmičenje, imaju budžete po 60.000.000 evra, infrastruktura sa neverovatnim pratećim stvarima. To je jedan drugi nivo, nije Premijer liga, ali odatle idu igrači tamo. Iz Genta se prodaju igrači po 20-30 miliona evra. Teško je to, Genk je igrao sa Vest Hemom 2:2 u isto vreme kad i mi, to je nivo koji je stvarno visok.

FK Partizan
foto: Profimedia

Partizan još može da napreduje prema rečima Stanojevića, ali je i trenutno na jako dobrom putu.

- Mi stvarno radimo svakim danom, pričamo i govorimo o takmičarskom duhu, menjamo dosta igrača, da svi osećaju da su deo grupe. Teško bi to izdržalo dosta igrača. Moramo da budemo na maksimumu, mi to radimo konstantno, kroz individualne i grupne analize, kombinatorikom... Mi smo na dobrom putu, teško je, vidite kakvo je vreme, kako će se igrati. Mogu reći da sam prezadovoljan sa momcima, kako su fokusirani, imaju cilj ispred sebe, idu sami ka tom cilju, biće sigurno padova, ali rezultatski i igrački držimo to kako treba.

Bliži se i prelazni rok, šansa da se popune rupe na nekim pozicijama.

- Razmišljamo o svemu, pričamo sa skauting službom, ne znamo da li će neko otići. Znate gde je nama decembar, ali prate se igrači i pozicije gde smo "deficitarni", ali na tri dana imamo utakmice, tako da je ceo fokus na tome - zaključak je Stanojevića.

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.