ŠPANCI STREPE: Ibrahimović se vratio na spisak Švedske!
Foto: Profimedia

godine mu ne mogu ništa

ŠPANCI STREPE: Ibrahimović se vratio na spisak Švedske!

Reprezentaciju Švedske će 11. novembra protiv Gruzije i tri dana kasnije protiv Crvene furije predvoditi najbolji strelac u istoriji reprezentacije

Objavljeno:

Pravio je Zlatan Ibrahimović šou na Olimpiku u derbiju sa Romom za vikend, bio apsolutni igrač utakmice i junak Milanove pobede u Rimu i sa stilom se vratio u reprezentaciju Švedske.

Posle višemesečne pauze koju su prouzrokovale povrede, Zlatan se ponovo obreo na spisku državnog tima, trenutno prvoplasiranog u grupi B kvalifikacija za Svetsko prvenstvo. Šveđani slave jer će najbolji strelac u istoriji reprezentacije moći da pomogne u dve odlučujuće utakmice - protiv Gruzije 11. novembra i u odlučujućem okršaju sa Španijom tri dana kasnije.

Zlatan Ibrahimović
foto: EPA/Matteo Bazzi

Švedska ima praktično osigurano mesto u baražu, ali je sa dva boda više od Crvene furije u pol poziciji za direktan odlazak na Mundijal u Kataru. Dok se protiv Gruzije očekuje rutinska pobeda, u Španiji ih očekuje paklena atmosfera u kojoj će im, ukoliko opravdaju epitet favorita protiv Gruzijaca, biti dovoljan bod za odlazak na Svetsko prvenstvo.

Podsetimo da je legendari Ibra za Švedsku debitovao pre više od 20 godina, a da je poslednji 118. nastup po redu, upisao krajem manja ove godine protiv selekcije takozvanog Kosova. Pre toga pet godina nije nosio plavo-žuti dres od kojeg se oprostio 2016, ali u međuvremenu rešio da se vrati u A tim.

Španija će naravno biti favorit za pobedu na Pirinejima, ali neće ni izabranicima Luisa Enrikea biti svejedno kada budu videli Zlatana Ibrahimovića sa suprotne strane. A imaće as Milana opasnu podršku od Aleksandera Isaka, Emila Forsberga, Dejana Kuluševskog...

(Espreso/Mozzartsport)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.