POGBA SE POHVALIO MASKOM ZA NOĆ VEŠTICA, MUSLIMANI GA NAPALI: Brate, to je HARAM! (FOTO/VIDEO)
Foto: Printscreen/Instagram/paulpogba

razbesneo ih

POGBA SE POHVALIO MASKOM ZA NOĆ VEŠTICA, MUSLIMANI GA NAPALI: Brate, to je HARAM! (FOTO/VIDEO)

Kao i većina stvari iz SAD-a, Noć veštica (praznik uoči Dana svetih/mrtvih) se prima sve više i u Evropi, pa i kod nas, bez obzira što kostimi ne podsećaju ni na šta sveto već samo na mrtvo i zastrašujuće

Objavljeno:

Širom sveta juče se slavio praznik Noć veštica koji je inače među najpopularnijim u Sjedinjenim Američkim Državama.

Ovaj praznik je ustvari uvod u Dan svih svetih ili Dan mrtvih koji Katolička crkva obeležava 1. novembra, a Pravoslavna prve nedelje po Duhovima.

U svakom slučaju, Noć veštica je postala deo folklora SAD-a (zahvaljujući dobrom marketingu), a kao i većina stvari iz ovog dela sveta, prima se sve više i u Evropi, pa i kod nas, bez obzira što kostimi ne podsećaju ni na šta sveto već samo na mrtvo i zastrašujuće.

Tako su mnogi poznati sportisti iz celog sveta obeležili Noć veštica, a među njima je as Mančester junajteda Pol Pogba koji se na Instagramu pohvalio svojim "izdanjem" za 31. oktobar.

Ali, momentalno se našao na meti mnogih kritika svojih fanova.

Poznato je da je Pogba itekako posvećen islamu i mnogi su bili iznenađeni kada su videli da je sa svojom izabranicom odlučio da proslavi ovaj praznik.

Muslimani smatraju da je haram (zabranjeno) obeležavati Noć veštica, te je Francuz napadnut u komentarima na svojih nekoliko fotografija.

Komentari, Pol Pogba
foto: Printscreen/Instagram/paulpogba
Komentari, Pol Pogba
foto: Printscreen/Instagram/paulpogba

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.