RUNI INDIREKTNO PROZVAO RONALDA: Vidim igrače koji ne žele da trče nazad, nisu voljni da igraju odbranu!
Foto: Profimedia

neprihvatljivo

RUNI INDIREKTNO PROZVAO RONALDA: Vidim igrače koji ne žele da trče nazad, nisu voljni da igraju odbranu!

I Vejn Runi je mišljenja da je Mohamed Salah trenutno najbolji fudbaler sveta

Objavljeno:

Nekada slavni fudbaler Mančester junajteda i Engleske reprezentacije, a sada trener Derbi Kauntija Vejn Runi rekao je da igrači kluba sa Old Traforda moraju da se zapitaju i preuzmu odgovornost za svoju lošu formu pod Oleom Gunarom Solšerom.

Trener Junajteda je bio pod velikim pritiskom posle ubedljivog poraza od Liverpula na Old Trafordu sa 5:0, rezultatom koji je njegov tim ostavio na sedmom mestu na tabeli Premijer lige.

Vejn Runi
foto: Profimedia

Očekivanja su bila velika pošto je klub potrošio veliki novac da dovede Kristijana Ronalda, Rafaela Varana i Džejdona Sanča, ali je Junajed upisao pet poraza u deset utakmica.

Dok se Norvežanin priprema za važno gostovanje Totenhemu u subotu, njegov bivši saigrač veruje da se "Crveni đavoli" moraju više boriti za svog menadžera.

- Velika je odgovornost na tim igračima. Oni su igrači svetske klase, igraju za reprezentacije, ali u klubu kao što je Junajted treba više. Mora da ih zaboli kad izgube utakmicu. Vidim previše igrača koji ne žele da trče nazad, koji nisu voljni da igraju odbranu i daju sve od sebe. To nije prihvatljivo - rekao je Runi, prenosi Skaj sport.

Kristijano Ronaldo
foto: Profimedia

Ovo se možda najviše odnosi na Ronalda, Runijevog bivšeg saigrača u Mančesteru, mada mnogi stručnjaci objašnjavaju da treba igru prilagoditi igrače jedinstvene klase poput Portugalca.

- Igrači moraju da se zapitaju. Previše je lako da menadžer preuzme odgovornost dok su oni plaćeni sa mnogo novca da rade svoj posao, a mislim da ga ne rade dovoljno dobro - dodao je Runi.

Runi je naveo da utakmica protiv Liverpula nije bila laka za gledanje.

- Liverpul je fantastičan tim, sličan Junajtedu po igračima svetske klase, sa verovatno najboljim igračem na svetu u ovom trenutku, Moom Salahom. Ali je velika razlika u tome šta rade sa loptom. To je jedina razlika - rekao je Runi.

FK Real Madrid, FK Liverpul, Toni Kros, Mohamed Salah
foto: EPA/Kiko Huesca

Runi je istakao da je Solšer borac, da veruje u ono što radi i da će pokušati da izvuče najviše od tih igrača. Dodao je i da veruje da će klub doneti pravu odluku.

- Znam da ne možete uvek da se povinujete onome što žele novinari ili navijači. Siguran sam da Junajted ima plan, sa ili bez Olea. Oni će doneti odluku u pravo vreme, siguran sam - rekao je Runi.

(Espreso/Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.