ŽESTOKA KAZNA ZA TIM IZ BERLINA: UEFA nije imala milosti zbog rasističkih ispada navijača (FOTO)
Foto: Profimedia

doneta odluka

ŽESTOKA KAZNA ZA TIM IZ BERLINA: UEFA nije imala milosti zbog rasističkih ispada navijača (FOTO)

Makabi Haifa je bio prvi izraelski klub koji je igrao na stadionu izgrađenom za Olimpijske igre u Berlinu 1936. godine

Objavljeno: 12:41h

Evropska fudbalska unija (UEFA) kaznila je Union Berlin zbog rasističkih ispada navijača nemačkog kluba na utakmici Lige konferencija protiv Makabija iz Haife.

Meč nemačkog i izraelskog tima odigran je 30. septembra na Olimpijskom stadionu u Berlinu, a navijači domaćeg tima su tokom utakmice fotografisani sa nacističkim pozdravom.

UEFA je, nakon istrage, donela odluku da će na sledećoj utakmici Lige konferencija biti zatvorena dva sektora stadiona na kojem su smešteni domaći navijači, a klub će morati da postavi natpis "NoToRacism".

Union Berlin će tu kaznu odraditi na utakmici protiv Fejnorda, koja je na programu 4. novembra.

Predsednik nemačkog kluba Dirk Cingler izvinio se dan posle utakmice, priznajući da je "nažalost antisemitizam i dalje prisutan u društvu, zbog čega je to evidentno i na stadionu".

Union Berlin je potom identifikovao jednog navijača, koji je koristio antisemitske parole i zabranio mu ulazak na stadion na neodređeno vreme.

Makabi Haifa je bio prvi izraelski klub koji je igrao na stadionu izgrađenom za Olimpijske igre u Berlinu 1936. godine, koji je bio simbol nacističke Nemačke.

(Espreso/Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.