ITALIJANSKA LEGENDA: SVAKO KO SE BAVI TRENERSKIM POSLOM JE BUDALA!
Foto: Profimedia

nESTA DAO ZANIMLJIVU IZJAVU

ITALIJANSKA LEGENDA: SVAKO KO SE BAVI TRENERSKIM POSLOM JE BUDALA!

Legendarni defanzivac je pričao o svom trenerskom pozivu ali i stanju u američkom i italijanskom fudbalu

Objavljeno:

Alesandro Nesta, nekada sjajni štoper i reprezentativac Italije, govorio je o svojoj trenerskoj karijeri, ali i trenutnom stanju u italijanskom fudbalu.

Nekadašnji as Lacija i Milana živi u Sjedinjenim Američkim Državama. Tamo se vratio pošto je u martu dobio otkaz od Frozinonea, člana italijanske Serije B.

- Iskreno voleo bih da ostanem u Americi i da vodim neki klub u MLS ligi nego da budem u Italiji. Ovde mi je porodica, tri godine sam bio odvojen od njih i želim što više vremena da budem sa suprugom i decom - kaže Nesta.

U dosadašnjoj trenerskoj karijeri, nekada sjajni štoper vodio je Majami, a onda je otišao u Italiju gde je bio na čelu Peruđe i Frozinonea.

Alesandro Nesta, Lionel Mesi
foto: printscreen/twitter/BarcaUniversal

- Teže je naći posao u Americi nego u Italiji, jer su u MLS-u treneri iz celog sveta. Takođe u Italiji je mnogo veći pritisak. Bavite se svime. Od terena do društvenih mreža. Navikao sam na to, ali moram da kažem da je budala svako ko izabere ovaj posao - rekao je Nesta.

Osvrnuo se Nesta i na tabelu u Seriji A, gde je trenutno na čelu njegov bivši klub Milan.

- Verujem da mogu do titule. Ovo im je životna prilika. I na to treba da se fokusiraju. Nisu spremni da se bore za visok plasman u Ligi šampiona. Skudeto je prava mera za ovu ekipu - izjavio je Nesta.

Tokom karijere Nesta je osvojio dve Lige šampiona, tri titule prvaka Italije i titulu prvaka sveta sa reprezentacijom Italije.

(Espreso/SportKlub)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.