PREKINUTA IMPRESIVNA ZVEZDINA STATISTIKA: 500 dana bez poraza!
Foto: Starsport

superliga srbije

PREKINUTA IMPRESIVNA ZVEZDINA STATISTIKA: 500 dana bez poraza!

Moralo se i to nekada desiti

Objavljeno:

Neverovatne brojke fudbalera Crvene zvezde, prekinut je porazom od Radnika.

Aktuelni šampion je izgubio prvi put nakon tačno 500 dana, odnosno 51 utakmice u elitnom rangu srpskog fudbala!

Pre poraza od Radnika, crveno-beli su u kontinuitetu imali 46 trijumfa i pet nerešenih utakmica. Ta serija trajala je od 14. juna 2020. godine, odnosno poraza u Senti od TSC-a.

Nakon što je ekipa Dejana Stankovića upisala poraz u finišu sezone 2019/20, usledio je impresivan niz pobeda. Tu sezonu je završila trijumfom protiv Proletera na svom stadionu, u meču koji je ujedno bio i proslava šampionske titule, a celu narednu sezonu crveno-beli nisu nijednom izgubili.

Prvi remi stigao je u 11. kolu na derbiju protiv Partizana. Na stadionu u Humskoj Aleksandar Katai pogodio je sa bele tačke za 1:1 i nastavak niza nepobedivosti.

Odmah u narednom kolu šampionu je odoleo i Javor.

Tim iz Ivanjice, koji je kasnije ispao iz lige, uspeo je da se odbrani na stadionu Rajko Mitić (0:0) i da ponese bod iz prestonice. Do kraja sezone Zvezdi se desio još samo jedan kiks i to ponovo protiv ekipe koja je kasnije ispala iz lige. Na Banjici je Rad uspeo da nadoknadi dva gola zaostatka i stigne do boda (2:2) koji im na kraju nije mnogo značio.

Crveno-beli su u ovoj sezoni remizirali sa Vojvodinom u prvom kolu, a zatim i protiv Partizana u devetoj rundi Superlige, da bi prvi poraz doživeli u Surdulici. Težak udarac za crveno-bele, njihove šampionske ambicije, ali i trenutni položaj na tabeli, jer najveći rival već ima pet bodova prednosti!

Niz Crvene zvezde:

1 meč u sezoni 2019/20

38 mečeva u sezoni 2020/21

12 mečeva u sezoni 2021/22

Standings provided by SofaScore LiveScore

(Espreso/Mondo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.