ASOVI BAJERNA I NEMAČKE ZAKLJUČILI: "Dembele je bolji od Mbapea!"
Foto: Profimedia

smejurija

ASOVI BAJERNA I NEMAČKE ZAKLJUČILI: "Dembele je bolji od Mbapea!"

Mišljenje Gnabrija nema potporu u relanosti

Objavljeno:

FK Bajern Minhen sprema dokumentarni film "Behind the Legend" (Iza legende) u kom će ljubitelji kluba moći da pogledaju kompilaciju nekih zanimljivih snimaka fudbalera, članova stručnog štaba i funkcionera u razgovorima i akcijama van terena.

Tokom jednog od njih, reprezentativci Nemačke Serž Gnabri, Tomas Miler i Džošua Kimih su zapodenuli zanimljivu debatu - ko je bolji: Kilijan Mbape ili Usman Dembele?

Iako su više puta mogli da igraju protiv Dembelea, dok je ovaj igrao za Borusiju Dortmund, odgovor Gnabrija je bio iznenađujući.

- Za mene, to je Dembele - reako je bivši igrač Arsenala, a Miler se brzo nadovezao:

- Kako to misliš 'bolji'? Da ja umem da driblam kao Dembele, i ja bih bio bolji!

Kimih pak nije impresioniran starijim Francuzom (24).

- Ako me pitate da biram izmeću Dembelea i Gnabrija ili Komena, uvek bih odabrao Gnabrija ili Komena - stao je na stranu saigrača pa jasno poručio:

- Iskreno, ova rasprava o Dembelu me je***o živcira!

Džošua Kimih
foto: AP

Mišljenje Gnabrija nema potporu u relanosti jer je Dembele posle jednog Kupa sa Borusijom, više skupljao povrede nego tiutle (5) u Barseloni, ma koliko mu dribling bio dobar. Dao je 52 gola na 197 utakmica za klubove a 27 za Francusku.

Sa druge strane, Mbape (22) je iako dve godine mlađi, posle osvajanja titule prvaka Francuske sa Monakom, osvojio još 10 trofeja sa Pari Sen Žermenom i bio je najbolji strelac Lige 1 poslednje tri sezone. Dao je već 168 golova u 245 mečeva na klupskom nivou.

Usman Dembele, Kilijan Mbape
foto: Profimedia

Za Francusku je dao 19 golova na 51 meču, uključujući jedan u finalu SP-a (koje je osvojio i Dembele, ali sa znatno manjom minutažom), a potom je sa "Petlovima" trijumfovao i u Ligi nacija.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.