NE KUPUJU SE SVI 'KRVAVIM' NOVCEM: Odbio platu od 13.000.000 evra jer želi da sa Ajaksom "nervira" bogate klubove!
Foto: EPA/Rodrigo Jimenez

ima još takvih u fudbalu

NE KUPUJU SE SVI 'KRVAVIM' NOVCEM: Odbio platu od 13.000.000 evra jer želi da sa Ajaksom "nervira" bogate klubove!

Ten Hag odlučio da ostane među "Kopljanicima" jer želi da nastavi da prkosi najbogatijim klubovima Starog kontinenta nakon što je pre nekoliko sezona "posramio" Real Madrid i Juventus u Ligi šampiona

Objavljeno:

Prvi značajan potez kojeg su napravili novi vlasnici Njukasl junajteda nakon preuzimanja bio je otkaz Stivu Brusu.

Zahvaljujući ogromnom bogatstvu (uvećanom strašnim metodama) ozloglašenog princa Mohameda bin Salmana, Njukasl je preko noći podstao najbogatiji fudbalski klub na svetu.

Mohamed bin Salman
foto: Youtubescreen

Navijačima kao i obično u modernom sportu, ne smeta mnogo prošlost svog novog vlasnika, već se samo nadaju da će brzo izvesti popularne "Svrake" na staze slave.

Želja novih gazdi je da na klupu dovedu ambicioznog i sposobnog stručnjaka koji ima dovoljno znanja da može ekspresno klub odvesti do vrha engleskog, a zatim i evropskog fudbala.

Prema izvještajima određenih inostranih medija izbor je pao na Erika ten Haga koji već neko vreme, tačnije već duže od četiri sezone radi odličan posao na klupi slavnog Ajaksa.

Erik ten Hag
foto: EPA/Will Oliver

Njukasl je, kako piše Dejli Mejl, za holandskog trenera pripremio platu od 13 miliona evra što bi 51-godišnjaka učinilo trećim najplaćenijim trenerom u Premijer ligi, iza Jirgena Klopa i Pepa Gvardiole.

Međutim, planovi za crno-bele nisu otišli u smeru u kom su to zamislili u engleskom klubu pošto je ten Hag odlučio da ostane među "Kopljanicima" jer želi da nastavi da prkosi najbogatijim klubovima Starog kontinenta nakon što je pre nekoliko sezona "posramio" Real Madrid i Juventus u Ligi šampiona.

- Kada sam produžio ugovor s Ajaksom rekao sam da imamo tim koji može da se razvija. Želimo da 'nerviramo' najbolje timove Evrope. Na pravom smo putu, da tako kažem - rekao je Holanđanin pa poručio da je maksimalno fokusiran na amsterdamskog velikana.

- Treba da nastavimo. U oktobru, novembru i decembru se ništa ne osvaja. Moramo da nastavimo u ovom tempu - zahteva ten Hag da njegovi igrači ne popuste.

Erik ten Hag
foto: EPA/Neil Hall

Ajaks igra odlično ove sezone i podseća na 2017-18, kada su ih sekunde delile od finala Lige šampiona. Prvi su u domaćem prvenstvu. Za vikend su u derbiju ponizili PSV sa 5:0, dok ui elitnom takmičenju nakon tri kola imaju maksimalan učinak i već su jednom nogom u nokaut fazi.

S druge strane, dosadašnji deo sezone za Njukasl je očajan. Ekipa sa Sent Džejms Parka još nema trijumf. Nakon devet kola osvojena su samo četiri boda što je dovoljno za 19. mesto na tabeli.

Ali, budućnost (sa "krvavim" novcem bin Salmana) je izvesno lepša...

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.