TADIĆEV AJAKS UNIŠTIO BORUSIJU IZ DORTMUNDA: Mesi režirao preokret Pari Sen Žermena (FOTO)
Foto: Profimedia

liga šampiona, 3. kolo

TADIĆEV AJAKS UNIŠTIO BORUSIJU IZ DORTMUNDA: Mesi režirao preokret Pari Sen Žermena (FOTO)

Ubedljivu pobedu ostvarila je ekipa Real Madrida

Objavljeno: 00:20h

Odigrano je još šest mečeva trećeg kola Lige šampiona. Fudbaleri Liverpula pobedili su u Madridu ekipu Atletika sa 3:2, u utakmici trećeg kola Grupe B Lige šampiona.

Liverpul je poveo sa 2:0 golovima Mohameda Salaha u osmom i Nabija Keite u 13. minutu, a Atletiko je izjednačio preko Antoana Grizmana, u 20. i 34. minutu. Pobedu ekipi Jirgena Klopa doneo je Salah pogotkom sa penala u 76. minutu.

FK Atletiko Madrid, FK Liverpul
foto: EPA/Chema Moya

Liverpul je prvi na tabeli sa maksimalnih devet bodova, dok je Atletiko drugi sa četiri, koliko ima i Porto koji je večeras na svom terenu pobedio Milan sa 1:0 golom Luisa Dijasa u 65. minutu. Milan je poslednji na tabeli bez bodova. U narednom kolu, Liverpul će dočekati Atletiko, a Porto gostuje Milanu.

Fudbaleri Pari Sen Žermena savladali su Lajpcig 3:2 (1:1), u meču trećeg kola Grupe A Lige šampiona. Bila je to sjajna utakmica na "Parku prinčeva", koja je obilovala golovima i preokretima.

PSŽ je poveo u 9. minutu kada je Mbape istrčao kontru i pogodio donji levi ugao za 1:0. Izjednačenje je u 28. minutu doneo Andre Silva, a prvi preokret na meču i prednost Lajpcigu doneo je Mukijele u 57. minutu.

Posle toga na scenu stupa fantastični Lionel Mesi. Mbape je ukrao loptu, sa desne strane proigrao Mesija, koji sa 10 metara u 67. minutu donosi izjednačenje. U 74. minutu, Mesi pogađa za potpuni preokret. Mbape je srušen u kaznenom prostoru, a sudija je pokazao na belu tačku. Mesi je "panenkom" matirao golmana i pogodio za konačnih 3:2.

Lionel Mesi
foto: Profimedia

PSŽ je sada prvi u svojoj grupi sa sedam osvojenih bodova, dok je Lajpcig poslednji bez bodova.

Fudbaleri Intera pobedili su u Milanu ekipu Šerifa sa 3:1, u utakmici trećeg kola Grupe D Lige šampiona.

Inter je poveo u 34. minutu golom Edina Džeka, koji je udarcem iz prve pogodio leve rašlje gola Šerifa, ali je gostujući tim izjednačio u 53. minutu preko Sebastijena Tila koji je odlično pogodio sa velike daljine iz slobodnog udarca.

FK Inter, FK Šerif Tiraspolj
foto: EPA/Matteo Bazzi

Do nove prednosti Inter je stigao u 58. minutu golom Artura Vidala nakon odlične asistencije Džeka, a pobedu domaćeg tima potvrdio je Stefan De Fraj u 67. minutu golom glavom posle asistencije Denzela Damfrisa.

U drugom meču Grupe D, Real Madrid je u gostima pobedio Šahtjor sa ubedljivih 5:0. Real je poveo autogolom Sergeja Krivcova u 37. minutu, nakon nesporazuma i loše reakcije njega i golmana Trubina. Sve delime oko pobednika rešene su na početku drugog poluvremena golovima Vinisijusa Žuniora u 51. i 56. minutu. Ubedljivu pobedu Reala potvrdili su Rodrigo u 65. i Karim Benzema u drugom minutu sudijske nadoknade vremena.

Fudbaleri Ajaksa pobedili su večeras u Amsterdamu, Borusiju Dortmund sa ubedljivih 4:0, u trećem kolu Grupe C Lige šampiona. Ajaks je poveo u 11. minutu autogolom Marka Rojsa. Srpski reprezentativac Dušan Tadić je izveo slobodan udarac iskosa sa desne strane i direktno gađao gol, a lopta je na putu ka mreži zakačila Marka Rojsa i promenila smer.

FK Ajaks, FK Borusija Dortmund
foto: EPA/Maurice van Steen

Drugi gol za tim iz Amsterdama postigao je Dejli Blind u 25. minutu. On je precizno šutirao sa ivice šesnaesterca po zemlji, a lopta se od leve stative odbila u gol. Entoni Dos Santos je postigao treći gol za Ajaks u 57. minutu, a u 72. minutu Sebastijan Ale je postavio konačan rezultat.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.