NIKO NIJE OVO OČEKIVAO: U Dortmundu ŠOKIRANI kada se saznali koliko će Haland odsustvovati sa terena!
Foto: EPA/Frederic Scheidemann

neće im biti lako

NIKO NIJE OVO OČEKIVAO: U Dortmundu ŠOKIRANI kada se saznali koliko će Haland odsustvovati sa terena!

Našao se Haland u startnih 11 i protiv Ajaksa, tri dana kasnije, kada je i došlo do nove povrede

Objavljeno:

Desetkovana Borusija iz Dortmunda lako je izašla na kraj sa Arminijom u Bilefeldu proteklog vikenda (3:1), niko nije ni predviđao teži posao za Milionere protiv jednog od najslabijih timova lige, međutim izgleda da loše slutnje postaju realnost možda i u prelomnom periodu sezone.

Četa Marka Rozea najverovatnije je ostala bez najboljeg igrača do kraja godine - Erling Haland moraće na višemesečnu pauzu!

Ovu informaciju s javnošću podelio je prijatelj porodice Haland i nekadašnji norveški reprezentativac Jan Age Fjortoft, a sve preneo nemački Bild.

- Verovatno da je utakmica protiv Ajaksa bila poslednja u ostatku godine za Erlinga - kazao je Fjortoft na norveškoj televiziji komentarišući povredu jednog od najboljih fudbalera današnjice.

Ukoliko se Fjortoftove reči ispostave tačnim, Borusija će morati bez Halanda na čak 12 utakmica, od kojih će neke biti veoma važne. To se pre svega odnosi na borbu za plasman u osminu finala Lige šampiona, odnosno na bundesligaške derbije sa Bajernom, RB Lajpcigom i Volfzburgom.

O kakvoj povredi se radi govorio je Marko Roze na konferenciji za štampu pred gostovanje u Bilefeldu...

- Nisam lekar i ne volim da spekulišem. Znam samo da je Erling povređen. Radi se o istoj butini zbog koje je već propustio neke utakmice ove sezone, samo što je sada dobio udarac na drugom mestu -

Preciznije pojašnjeno, radi se o kidanju mišića u fluksoru kuka.

Podsetimo, Haland je bio pod velikim znakom pitanja i uoči ligaške utakmice sa Majncom u prošlom kolu. Tada je Roze poručio da će proceniti situaciju, sačekati mišljenje doktora i doneti konačnu odluku da li da rizikuje. Erling je odigrao svih 90 minuta, postigao dva gola, da bi nemački stručnjak kasnije kazao kako je postojala velika želja igrača da bude u timu.

Našao se Haland u startnih 11 i protiv Ajaksa, tri dana kasnije, kada je i došlo do nove povrede.

O kakvom se gubitku za Borusiju radi nije potrebno trošiti previše reči. U Halandovom slučaju matematika bolje oslikava hendikep: na deset mečeva ove sezone 13 golova i četiri asistencije; otkako je stigao na Vestfalen 69 utakmica i 70 pogodaka!

(Espreso/Mozzart sport)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.