IMA PONUDE IZ ITALIJE: Napadač Zvezde pred velikom odlukom da li da napusti klub!
Foto: fkcrvenazvezda.com

NA NJEMU JE

IMA PONUDE IZ ITALIJE: Napadač Zvezde pred velikom odlukom da li da napusti klub!

Italijan je u Crvenu zvezdu stigao u januaru ove godine, za obeštećenje od 1.200.000 evra, a do sada je zabeležio 24 nastupa u redovima srpskog šampiona i postigao šest golova

Objavljeno:

Italijanski drugoligaši Peruđa i Ređina ove sezone imaju problema sa realizacijom, pa uveliko traže pojačanje za navalu. Prema informacijama tamošnjih medija, njihova meta u januaru biće ofanzivni vezista Crvene zvezde Filipo Falko.

U oba kluba su dobro upoznati sa kvalitetima Zvezdinog igrača. Falko je u Ređini igrao između septembra 2013. i januara 2014. godine, dok je u Peruđi igrao od leta 2017. do januara 2018. godine.

Italijan je u Crvenu zvezdu stigao u januaru ove godine, za obeštećenje od 1.200.000 evra, a do sada je zabeležio 24 nastupa u redovima srpskog šampiona i postigao šest golova.

Falko je ugovorom sa crveno-belima vezan do leta 2023. godine, pa ostaje da se vidi na koji način bi bio realizovan eventualni transfer i koliko su Peruđa i Ređina spremni da se "isprse" za obeštećenje. Takođe, mnogo toga bi zavisilo, pre svega od planova i uloge koju je Dejan Stanković namenio Falku u nastavku sezone, odnosno, da li bi crveno-beli bili spremni da puste svog igrača.

Falko je promenio brojne klubove tokom karijere, a najviše je bio na različitim pozajmicama. Ponikao je u Bariju, ali je sa 17 godina stigao u Leće i tu napravio prve profesionalne korake. Između 2010. i 2015. godine bio je na pozajmicama u Paviji, Ređini, Juve stabiji i Trapaniju, a onda je potpisao trogodišnji ugovor sa Bolonjom. Usledile su nove pozajmice, i to Čezeni, Beneventu, Peruđi i i Peskari, pa povratak u Leđe 2018. godine. U njegovoj trećoj sezoni, po povratku na stadion Via del Mare, pojavilo se interesovanje Crvene zvezde, koje je izuzetno privuklo Falka. Krajem januara, usledio je njegov prvi transfer u inostranstvo.

Iako mu se bliži prva godina boravka na stadionu Rajko Mitić, Filipo Falko još uvek nije dostigao najbolje izdanje u Crvenoj zvezdi. Drugi deo prošle sezone bio je planiran za njegovu adaptaciju na uslove u redovima srpskog šampiona i ovdašnjem fudbalu, a u ovoj sezoni je trebalo da iskaže sav svoj kvalitet. To još uvek nije učinio, iako mu Stanković pruža sve ozbiljniju minutažu i konkretnu ulogu na terenu.

(Espreso/Mozzart sport)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.