DALIĆ OBJAVIO SPISAK FUDBALERA HRVATSKE ZA ODLUČUJUĆE MEČEVE: "Najvažnije je da sve držimo u svojim rukama!"
Foto: Profimedia

KVALIFIKACIJE ZA SP 2022

DALIĆ OBJAVIO SPISAK FUDBALERA HRVATSKE ZA ODLUČUJUĆE MEČEVE: "Najvažnije je da sve držimo u svojim rukama!"

Selektor Hrvatske traži da fokus prvo bude isključivo na Malti

Objavljeno:

Selektor fudbalske reprezentacije Hrvatske Zlatko Dalić objavio je danas spisak kandidata za poslednje dve utakmice u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 2022, protiv Malte i Rusije.

Fudbaleri Hrvatske će igrati protiv Malte u gostima 11. novembra, a tri dana kasnije će dočekati Rusiju u Splitu, u meču koji bi trebalo da reši pitanje direktnog plasmana na Svetsko prvenstvo. ; Uoči poslednja dva kola, Rusija vodi u Grupi H sa 19 bodova, Hrvatska je druga sa 17, dok Slovačka i Slovenija imaju po 10 bodova. Na začelju su Malta i Kipar sa po pet bodova.

- Najvažnije je da sve držimo u svojim rukama, da ne zavisimo od drugih - rekao je Dalić, prenosi agencija Hina.

Izabranicima Zlatka Dalića i remi na Poljudu protiv Rusije bi mogao biti dovoljan za prvo mesto, ali pod uslovom da Hrvatska pobedi Maltu, a Kipar osvoji bar bod u Rusiji. Tada bi Hrvatska i Rusija imale po 21 bod, a Hrvatska ima bolju gol razliku. Poraz ili remi protiv Malte, uz rusku pobedu protiv Kipra, značio bi oproštaj od prvog mesta i pre poslednjeg kola.

Nikola Vlašić, Fudbalska reprezentacija Hrvatske
foto: EPA/ROBERT PERRY

- Naš fokus mora biti Malta, to je sada ključna utakmica koju moramo odraditi ozbiljno, koncentrisano i maksimalno angažovano. Tek tada možemo dopustiti sebi da razmišljamo o Rusiji protiv koje ćemo na svojoj strani imati pun Poljud, što će nam biti veliki adut, uz kvalitet i zajedništvo koje posedujemo - rekao je Dalić.

Direktan plasman u Katar izboriće samo pobednik grupe, dok drugoplasirana ekipa odlazi u dodatne kvalifikacije.

U plej-ofu će učestovati deset drugoplasiranih reprezentacija iz kvalifikacija i dve najbolje reprezentacije iz Lige nacija, koje nisu u svojoj grupi kvalifikacija zauzele neko od prva dva mesta.

Tih 12 reprezentacija će biti podeljeno u tri grupe po četiri ekipe, a samo će pobednici putovati na SP. Na svakom turniru će se igrati polufinale i finale.

Na spisku se nalaze:

Golmani: Dominik Livaković, Simon Sluga, Ivo Grbić; Odbrambeni: Domagoj Vida, Dejan Lovren, Borna Barišić, Duje Ćaleta-Car, Josip Juranović, Joško Gvardiol, Borna Sosa, Marin Pongračić, Josip Stanišić; Vezni: Luka Modrić, Mateo Kovačić, Marcelo Brozović, Mario Pašalić, Nikola Vlašić, Luka Ivanušec, Kristijan Jakić; Napadači: Ivan Perišić, Andrej Kramarić, Josip Brekalo, Mislav Oršić, Marko Livaja; Pretpozivi: Lovre Kalinić, Mile Škorić, Filip Uremović, Antonio Mirko Čolak, Kristijan Lovrić, Nikola Moro.

Standings provided by SofaScore LiveScore

(Espreso/Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.