LIGA ŠAMPIONA: Bajern dodao gas u drugom poluvremenu pa zatresao mrežu Benfike 4 puta! Bez golova na meču u Lilu!
Foto: Profimedia

3. kolo

LIGA ŠAMPIONA: Bajern dodao gas u drugom poluvremenu pa zatresao mrežu Benfike 4 puta! Bez golova na meču u Lilu!

Bajern pokazao koliko je opasan kada se "naljuti"

Objavljeno:

U utorak je od 21 čas u okviru trećeg kola grupne faze Lige šampiona na programu je bio jedan meč E grupe i jedan duel G grupe – Bajern je bio ubedljiv u Lisabonu protiv Benfike 4:0 (0:0), a u Lilu je francuski šampion remizirao bez golova protiv Sevilje 0:0.

Bajern je posle ove pobede prvi na tabeli sa maksimalnih devet bodova uz gol-razliku 12:0, a Benfika je posle ovog neuspeha, pretrpljenog prvog poraza, a četiri boda. Barselona je osvojila tri boda, a Dinamo iz Kijeva ima jedan.

Dugo se čekalo na pogodak Bavaraca na „Stadionu svetlosti“ u portugalskoj prestonici. U 43. minutu postigao je Robert Levandovski, ali ga je VAR poništio zbog igranja rukom. U nastavku ponovo poništen gol za goste – VAR je odlučio da pogodak Tomasa Milera nije validan jer je on bio u ofsajd-poziciji.

Ipak, nemački prvak dolazi do vođstva u 70. minutu, a prelep gol iz slobodnog udarca postigao je Liroj Sane. Deset minuta kasnije vođstvo gostiju je duplirano kada je Everton glavom matirao svog golmana u pokušaju da otkloni opasnost pred svojim golom.

Benfika je bila slomljena, a Bajern je u narednih pet minuta postigao još dva gola – Levandovski je imao lak zadatak posle pasa Sanea za 3:0, a potom Sane je posle asistencije mladog hrvatskog defanzivca Josipa Stanišića svojim drugim golom postavio konačnih 4:0.

U četvrtom kolu Bajern u Minhenu dočekuje Benfiku, a Barselona gostuje u Kijevu Dinamu.

Robert Levandovski, FK Bajern Minhen
foto: Profimedia

U Lilu je viđena „fudbalska uspavanka“ bez golova. Solidne prilke za Sevilju u prvom poluvremenu imali su Rafa Mir i Lukas Okampos, dok je Lil pripretio preko Renata Sančesa, kojem je Bono odlično odbranio iz neposredne blizine.

Napadala je Sevilja preko Hesusa Navasa i Susa, ali tim Đulena Lopetegija nije mogao do gola do poluvremena, a ispostaviće se, ni do kraja susreta.

U nastavku je Lil imao prilike preko Tijaga Đaloa i Džonatana Bambe – prvom nije dosuđen jedanaesterac, a drugom je šut blokiran iz dobre pozicije.

U samom finišu Ivan Rakitić je imao slobodan udarac iz izgledne pozicije, ali je njegov udarac zaustavio živi zid.

Srpski golman Marko Dmitrović presedeo je čitav meč na klupi gostiju.

(Espreso/Sport klub)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.