LIGA ŠAMPIONA: Čelsi rutinski savladao Malme, Juventus u završnici do tri boda!
Foto: EPA/Laurent Gillieron

3. kolo

LIGA ŠAMPIONA: Čelsi rutinski savladao Malme, Juventus u završnici do tri boda!

Mnošto zanimljivih mečeva na programu večeras

Objavljeno: 23:35h

U mečevima trećeg kola Grupe H pobede su zabeležili vodeći timovi Čelsi i Juventus. Aktuelni šampion Evrope bio je ubedljiv na Stamford Bridžu protiv Malmea, dok je Stara dama u finišu meča slomila otpor Zenita u Sankt Peterburgu.

Biće pomešana osećanja navijača Plavaca posle ove ubedljive pobede. Sa jedne strane svakako raduje ubedljivo osvojena tri boda i veoma raspoložena ekipa. Ali sa druge povreda Romelua Lukakua u 21. minutu i momentalni izlazak sa terena definitivno zabrinjava. Po svemu viđenom, u pitanju je zglob i nije delovalo uopšte naivno.

Romelu Lukaku
foto: Profimedia

U tom trenutku Čelsi je praktično obezbedio pobedu, jer je Lukaku fauliran za penal, koji je realizovao Žoržinjo za 2:0. Pre toga u devetom minutu gol kakav se često mogao videti prošle sezone. Saradnja centralnih bekova, Tijago Silva je centrirao, a Kristensen glavom zatresao mrežu.

Umesto Lukakua ušao je Haverc i upravo je on postigao gol za 3:0. A asistirao mu je Hadson-Odoi, koji je u finišu prvog dela zamenio Vernera. Konačnih 4:0 postigao je Žoržinja iz drugog penala u 57. minutu. Za Malme je samo prvo poluvreme odigrao Birmančević.

Čelsi je drugi sa šest bodova, dok je Malme na začelju bez bodova. Lider grupe je Juventus, koji je očuvao maksimalan učinak. Stara dama ne pleni, nije nadigrala Zenit, ali je znala da postigne gol za pobedu. To je uradio Kuluševski, koji je u igru ušao u 58. minutu a u 86. doneo Juventusu sva tri boda. Zenit ostaje na trećem mestu sa tri boda.

(Espreso/Sport klub)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.