PRVI GOL BARSELONE U NOVOJ SEZONI LŠ: Pike doneo tri boda domaćinu u duelu sa Dinamom!
Foto: Profimedia

liga šampiona

PRVI GOL BARSELONE U NOVOJ SEZONI LŠ: Pike doneo tri boda domaćinu u duelu sa Dinamom!

Prva pobeda Barselone u novoj sezoni Lige šampiona

Objavljeno: 21:10h

Na Nou Kampu pao Dinamo iz Kijeva – 1:0

Daleko je to od Barseloninog standarda, ali u tmurnim trenucima za katalonskog velikana, dovoljna je i pobeda nad Dinamom iz Kijeva za malo osmeha na Nou Kampu. Ekipa Ronalda Kumana uhvatila je svež vazduh, pošto je posle Valensije uspela da slavi i u sudaru sa ukrajinskim velikanom (1:0). Dovoljno da ponovo počne da mašta o plasmanu u narednu rundu.

Barselona se otarasila i velike psihološke barijere, pošto je večeras na svom bunjištu postigla prvi pogodak u ovogodišnjem ciklusu Lige šampiona. Strelac je bio kapiten Pike, koji je u 36. minutu iskoristio centaršut Đordija Albe i na drugoj stativi prevario Buščana.

Đerar Pike
foto: Profimedia

Ako ništa drugo trener Blaugrane Kuman može da bude zadovoljan defanzivnom stabilnošću tima. Barselona jeste pobedila minimalno, ali je delovala sigurno. Dominacija domaćina ogledala se i u statističkim podacima. Dinamo iz Kijeva nije imao nijedan šut prema golu Ter Štegena. Pike je vrlo dobro delovao u tandemu sa Lengleom, mada je sa Lukom De Jongom kao centralnim napadačem škripalo na drugoj strani terena.

Barselona je življe delovala posle ulaska Fatija, koga je publika dočekala ovacijama. U završnici je zaigrao i Serhio Aguero.

LIGA ŠAMPIONA - 3. KOLO

Sreda

GRUPA E

Barselona - Dinamo Kijev 1:0 (1:0)

/Pike 37/

(Espreso/Mozzart sport)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.