BENZEMA SE NIJE POJAVIO NA SUĐENJU: Kapiten Reala "iskulirao" nadležne organe, a preti mu zatvor!
Foto: EPA/Juanjo Martin

opušteno

BENZEMA SE NIJE POJAVIO NA SUĐENJU: Kapiten Reala "iskulirao" nadležne organe, a preti mu zatvor!

Francuz je po izbijanju skandala negirao optužbe

Objavljeno:

Fudbaler Real Madrida Karim Benzema nije danas bio prisutan na početku trodnevnog suđenja zbog umešanosti u navodni pokušaj ucene bivšeg saigrača iz francuske reprezentacije Matjua Valbuene.

Advokatski tim 33-godišnjeg fudbalera rekao je sudu u Versaju da su profesionalne obaveze "onemogućile" njihovog klijenta da prisustvuje. Benzemi se sudi za saučesništvo u pokušaju ucene.

Francuz je sinoć igrao za Real u Kijevu protiv Šahtjora, utakmicu u Ligi šampiona. Real u nedelju igra protiv Barselone u španskom prvenstvu.

Osim Benzeme, za pokušaj ucene optužene su još četiri osobe. Za te optužbe kazna ide i do pet godina zatvora i 75.000 evra.

Matju Valbuena, Karim Benzema
foto: AP

Napadač je osumnjičen da je 2015. godine vršio pritisak na Valbuenu da plati ucenjivačima, koji su pretili da će objaviti video snimak seksa.

On se nakon tog incidenta našao pod udarom francuske javnosti, a tadašnji premijer Manuel Vals rekao je da mu "nije mesto u reprezentaciji".

Istragom je utvrđeno da se Benzemi obratio prijatelj iz detinjstva, kako bi bio posredink i ubedio Valbuenu da se direktno dogovori sa ucenjivačima, ali je Valbuena umesto toga obavestio policiju.

Benzema je negirao optužbe.

(Espreso/Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.