CRNI DANI ZA APOEL: Najtrofejniji klub na Kipru u slučaju novog poraza će pasti na poslednju poziciju na tabeli!
Foto: EPA/KATIA CHRISTODOULOU

na iznenađenje mnogih

CRNI DANI ZA APOEL: Najtrofejniji klub na Kipru u slučaju novog poraza će pasti na poslednju poziciju na tabeli!

Ovo je malo ko očekivao

Objavljeno:

Najtrofejniji klub na Kipru u ponedeljak od 18 časova igra za bodove, ali i obraz protiv Etnikos Ahne u 6. kolu šampionata

Najtrofejniji kiparski fudbalski klub, APOEL iz Nikozije, nalazi se u ogromnim problemima. On igra u ponedeljak od 18 časova protiv Etnikosa Ahne u 6. kolu šampionata, a u slučaju negativnog rezultata pašće na poslednje mesto na tabeli.

Prošle sezone Trilosi nisu igrali u plej-ofu, što je bila klupska tragedija sama po sebi. Nisu igrali ovog leta na međunarodnoj sceni prvi put posle 20 godina. Sada su u još goroj situaciji, pošto bi ih eventualna pobeda Etnikosa poslala na poslednje mesto, jer su u dosadašnjih pet kola ostvarili učinak od samo jedne pobede i čak četiri poraza.

Lider AEK Larnaka im već sada beži 11 poena. Naravno, ima mnogo da se igra, potrebno je prvo plasirati se u plej-of, odnosno među šest najboljih ekipa. Ipak, drastično će morati da se promene stvari u Nikoziji ako žele da se umešaju u borbu za 29. titulu.

U uvodna tri kola APOEL je gubio redom od Pafosa (4:0), Olimpijakosa iz Nikozije (1:0) i Apolona (2:1). Savladao je zatim nejaki Paek sa 1:0 i taman kada je javnost pomislila da će konačno da mu krene, u prošlom kolu ga je dobio i Partizanov rival u Ligi konferencije, Anortozis, sa 2:1.

Ništa još nije izgubljeno, naravno, ali pritisak u klubu koji trpe i trener i igrači je ogroman. Treneri su se menjali i za manje loše rezultate od ovih, Sofronis Avgusti je šesti šef stručnog štaba u poslednjih godinu i po dana. Došao je poslednjeg dana avgusta, a videćemo koliko će još dugo da izdrži na toj poziciji.

Protiv Etnikosa se očekuje da u startnoj postavi bude Vujadin Savić, nekadašnji štoper Crvene zvezde. On je član APOEL-a od jula 2019. godine, ali je poslednjih godinu i po dana proveo u Olimpiji iz Ljubljane. Slovenci ga nisu otkupili, vratio se ovog leta na Kipar, gde je brzo dobio šansu u prvom timu.

Igrao je Savić na poslednja tri meča, protiv Paeka i Anortozisa svih 90 minuta. Takođe, bio je akter i u Kupu Kipra, gde je 22. septembra APOEL savladao Nea Salamis sa 2:0. Ugovor sa APOEL-om mu ističe na kraju sezone.

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Etnikos Ahnas je jedini klub u Prvoj ligi Kipra koji još nema pobedu ove sezone. Zabeležio je samo jedan remi i ima dva poena manje od APOEL-a, uz gol-razliku 4:12.

Na poslednjih pet njihovih susreta, oba tima su trijumfovala samo po jednom, a čak tri su završena nerešenim rezultatom. Poslednji okršaj imali su u aprilu, kada je bilo 1:1.

APOEL neće biti kompletan u ponedeljak. Povređeni su Tomas De Vinsenti, Anton Maglica, Stavros Gavrijel i Leo Natel. Ipak, i bez njih ekipa za koju brani italijanski golman Simone Skufe, a igraju igrači poput Murtaza Daušvilija, Đorđija Kvilitaje, Diumersija Ndongale i Danila ne bi smela da ima prevelikih problema. Vreme je da APOEL okrene tok sezone.

KIPAR 1 – 6. KOLO

Subota

AEK Larnaka – Paek 3:0 (2:0)

/Tričkovski 12, Gjurkso 37, Abraham 90+4/

Pafos – Olimpijakos Nikozija 1:1 (0:0)

/Valakari 53 – Eftihidis 90/

Nedelja

Omonija – Apolon 1:0 (1:0)

/Šćepović 16/

AEL Limasol – Anortozis 2:1 (2:1)

/Arađuri 17a.g, Euler 26 – Varda 23/

Ponedeljak

17.00: Doksa - Aris Limasol

18.00: APOEL - Etnikos Ahna

(Espreso/Mozzart sport)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.