UZBUDLJIVA NOĆ U JUŽNOJ AMERICI: Argentina se mučila, Brazil lako pobedio u derbiju kola (FOTO)
Foto: EPA/Fernando Bizzera

KVALIFIKACIJE ZA SVETSKO PRVENSTVO

UZBUDLJIVA NOĆ U JUŽNOJ AMERICI: Argentina se mučila, Brazil lako pobedio u derbiju kola (FOTO)

Čile je pobedom protiv Venecuele sa 3:0 ostao i igri za plasman u Katar

Objavljeno: 09:09h

Prethodne noći nastavljene su kvalifikacije u Južnoj Americi za odlazak na Mundijal 2022. u Kataru. Lideri na tabeli Brazil i Argentina upisali su nove pobede.

Brazilci su upisali desetu pobedu u 11 mečeva i tako potvrdili da su u ovom trenutku najjači na kontinentu. Oni su u derbiju kola koji je odigran u Manausu bili veoma raspoloženi i pobedili Urugvaj sa 4:1 (2:0).

Nejmar je otvorio seriju u desetom minutu na asistenciju Freda, da bi osam minuta kasnije Rafinja povisio na 2:0. Isti igrač je u 58. minutu rešio pitanje pobednika kada je postigao svoj drugi gol, lovog puta na asistenciju Nejmara. Napadač Pari Sen Žermena je još jednom asistirao, ovog puta Gabrijelu Barbosi u 83. minutu, a prethodno je na 3:1 smanjio Luis Suares u 77. minutu.

U Buenos Ajresu, Argentina se namučila da dođe do bodova protiv Perua, a na kraju je slavila sa 1:0 (1:0). U 43. minutu viđen je jedini gol. Napadač Intera Lautaro Martines je odlično skočio, zahvatio loptu glavom i poslao je pod prečku.

Fudbalska reprezentacija Argentine, Fudbalska reprezentacija Perua
foto: Profimedia

Čile je vezao drugu pobedu pošto je posle Paragvaja pobedio kod kuće Venecuelu sa 3:0 i tako ostao u igri za plasman u Katar. U narednom kolu 11. novembra, Brazil dočekuje Kolumbiju, Argentina gostuje u Urugvaju, a Čile će biti gost Paragvaja.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.