PIKSI OTKRIO ŠTA JE REKAO RAJKOVIĆU, RADUJE GA LEPRŠAVA IGRA: "Nije bilo panike, Dušan je igrač u usponu!"
Foto: Srđan Stevanović/Starsportphoto

svi kao jedan

PIKSI OTKRIO ŠTA JE REKAO RAJKOVIĆU, RADUJE GA LEPRŠAVA IGRA: "Nije bilo panike, Dušan je igrač u usponu!"

Utakmica nije bila "prljava", pa je Piksi ipak uveo Mitrovića i Tadića

Objavljeno:

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković Piksi bio je zadovoljan posle pobede nad Azerbejdžanom u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo u Kataru 2022. godine.

Raduje ga i što se dobri rezultati postižu ofanzivnim pristupom igri.

- Tokom ovih kvalifikacija primetili ste da smo tim koji želi da igra napadački fudbal i koji želi da igra lepršav fudbal, nešto što ljudi vole da vide, a samim timi da budemo ekipa koja stvara šanse i igra na gol više - rekao je Stojković.

Pohvalio je i sjajnu partiju Dušana Vlahovića.

- Dušan je zaista bio fantastičan večeras, ali i svi igrači. Nagrada za njegovu borbenost, dobru igru i htenje su upravo ta dva gola. On je igrač u usponu, koji pleni neverovatnom željom da se dokazuje i to je ono što je veoma pozitivno i može samo da raduje njegovo ponašanje - istakao je Piksi.

Stojković je otkrio šta je rekao na poluvremenu golmanu Predragu Rajkoviću čija greška je dovela do izjednačujućeg gola Azerbejdžana.

- Zagrlio sam ga i rekao mu da nema nikakve veze, da idemo dalje, pobedićemo utakmicu. To je ta podrška koju trener treba da dâ, svi znamo da je to greška koju ne možđemo da poništimo, ali treba da znamo da imamo vremena da je ispravimo.

Srbija je ovom pobedom obezbedila mesto u baražu za odlazak na Svetsko prvenstvo, a u poslednjoj utakmici kvalifikacija će se sa Portugalom boriti za prvo mesto u grupi.

Dušan Tadić i Aleksandar Mitrović su u igru ušli u drugom poluvremenu, a Stojković je rekao da to nije bilo neophodno i objasnio zašto ih je uveo.

- Posle prvih 45 minuta ostali smo mirni u svlačionici i znali da će doći do sledeće šanse i gola. Verovali smo u to i zato nije bilo panike. Plan je bio da njih sačuvam zbog kartona, da ne bismo možda žalili zbog neke gluposti, ali osetio sam da mogu da uđu, da utakmica nije prljava - rekao je Stojković.

Dragan Stojković Piksi
foto: Starsport©, @Starsport/Srđan Stevanović

Selektor je naveo da do meča sa Portugalom ima dosta vremena.

- Još mesec dana... Znali smo 95 posto da da će ta utakmica odlučivati tako da je ovo što smo do sada uradili zaista fenomenalno i čestitam momcima na dobroj igri, pre svega, na želji, borbenosti. Ima dovoljno vremena, razgovaraćemo o toj odlučujućoj utakmici - rekao je Stojkovič.

Izabranici Dragana Stojkovića su prvi na tabeli Grupe A sa 17 bodova, odnosno imaju bod više od Portugala koji je večeras pobedio Luksemburg sa 5:0.

Portugalci imaju meč manje, pa će pred odlučujući meč sa Srbijom 14. novembra, igrati protiv Republike Irske.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.