SRBIJA OSLABLJENA ULAZI U DUEL SA LUKSEMBURGOM: Piksiju baš "škripi" u poslednjoj liniji!
Foto: Starsport

mora se naći drugo rešenje

SRBIJA OSLABLJENA ULAZI U DUEL SA LUKSEMBURGOM: Piksiju baš "škripi" u poslednjoj liniji!

Važan igrač propušta sutrašnju utakmicu

Objavljeno: 13:04h

Defanzivna linija reprezentacija Srbije biće oslabljena u Luksemburgu. Selektor Dragan Stojković Piksi ne računa na štopera Nikolu Milenkovića.

Lakša povreda odvojila je defanzivca Fiorentine od terena. Izvesno je da će propustiti prvi susret u oktobarskom ciklusu, na novootvorenom stadionu „Luksemburg“.

Poslednjih dana trajala je neizvesnost da li će Nikola Milenković moći da zaigra na gostovanju u zemlji Beneluksa. Imao je manjih problema sa povredom, zbog čega je medicinski tim unutar stručnog štaba preporučio odmor i kraću pauzu.

Srbija - Irska, Nikola Milenković
foto: Srđan Stevanović/Starsportphoto

O povratku u Firencu nije ni razmišljano i sasvim je izvesno da će defanzivac i jedan od najstandardnijih prvotimaca u mandatu selektora Dragana Stojkovića Piksija biti u kombinaciji, za naredni meč, sa Azerbejdžanom u utorak.

Tokom oktobarskog kvalifikacionog ciklusa, selektor Srbije ima na raspolaganju šestoricu štopera. Uz Nikolu Milenkovića, na spisku su Strahinja Pavlović, Miloš Veljković, Matija Nastasić, Stefan Mitrović i Uroš Spajić.

U septembarskim mečevima, ispred golmana Predraga Rajkovića, ustalio se trio Milenković-Nastasić-Pavlović, ranije su u najužoj konkurenciji bili Mitrović i Spajić, Veljković se izborio za status „uvek spremne“ rezerve i bez obzira na izostanak Milenkovića, stručni štab „orlova“ nema razloga za brigu pred subotnji susret na stadionu „Luksemburg“.

Reprezentativci Srbije otputovali su čarter letom, sa beogradskog aerodroma „Nikola Tesla“, u četvrtak veče u Luksemburg. Stručni štab imao je priliku da tokom četiri dana rada u Staroj Pazovi oproba nove zamisli pred završetak kvalifikacija za Mondijal u Kataru, naredne godine. U sredu je odigrana i prijateljska utakmica sa somborskim srpskoligašem Radničkim 1912, u sklopu ideje da neobično komforan raspored u „oktobarskom prozoru“, selektor iskoristi za dodatno uigravanje i proveru taktičkih zamisli…

Utakmicu Luksemburg – Srbija, u subotu od 20.45 časova, prenosiće eksluzivno Nova S.

(Espreso/Sport klub)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.