MRKELA: Sramota je kako Partizan preko svojih medija zamajava javnost! Bodovi koje su oni objavili ne znače ništa!
Foto: Starsport / Peđa Milosavljević

teške reči

MRKELA: Sramota je kako Partizan preko svojih medija zamajava javnost! Bodovi koje su oni objavili ne znače ništa!

Ne smiruje se situacija na relaciji dva naša najveća kluba

Objavljeno: 13:07h

Sportski direktor Zvezde smatra da crno-beli putem medija i društvenih mreža spinuju i zamajavaju javnost i ističe

Uzburkale su se strasti u srpskom fudbalu tokom reprezentativne pauze, pa je tako jedna od glavnih tema ovih dana nacionalni koeficijent, gde je Srbija na istorijskom 12. mestu koje donosi dva tima u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

Zasluge za to idu i Zvezdi i Partizanu, koji ove sezone igraju sjajno u Evropi i skupljaju bodove, a Srbija napreduje na listi. Međutim, Zvezdanu Terziću je zasmetalo što se uspesi Zvezde izjednačavaju sa Partizanovim, jer se za listu nacionalnih koeficijenata računaju poslednjih pet sezona, u kojima je Partizan imao i "sušnih" sezona.

Usledio je ubrzo i odgovor Ivice Ilieva, koji je poručio da onda "kada je Partizan vukao u Evropi, Zvezde nije bilo nigde".

Nakon toga, novinari su istražili i ko je uspešniji u Evropi u 21. veku i došlo se do podatka da je Partizan sakupio 132 boda, dok je Zvezda sakupila 117,5.

Mitar Mrkela
foto: Espreso

Tim povodom pozvali smo sportskog direktora Crvene zvezde, Mitra Mrkelu, koji ističe da je sramota da se takvim podacima spinuje i zamajava javnost, jer UEFA računa samo poslednjih pet sezona za tabelu.

- Sramota je kako Partizan preko svojih medija spinuje i zamajava javnost. Sabiraju bodove na UEFA listi od osamostaljenja Srbije praveći se ludi iako dobro znaju da UEFA računa samo poslednjih pet godina, a sve prethodne sezone se brišu. Ti zbirni bodovi koje su oni danas objavili preko svojih medija ne znače ništa i nemaju apsolutno nikakvu vrednost.

- Tema je zašto se izjednačava rezultat u Evropi Crvene zvezde i Partizana u poslednjih pet godina, a on je nemerljiv. Iz toga i proističe rang lista i UEFA koeficijent na osnovu kojeg Srbija zauzima 12. poziciju u Evropi i dva učesnika u kvalifikacijama za Ligu šampiona. To su podmetačine kojima se oni služe. Besmisleno je da dublje komentarišem izjavu Ilieva. Кada su oni “vukli” i navukli šest titula, bilo je to u domaćoj ligi.

- U Evropi su osvojili šest bodova za sedam sezona za koeficijent lige u to vreme. Svega šest. Mi smo samo u protekle četiri sezone za srpski fudbal osvojili 30 bodova za koeficijent i doveli ga u situaciju da ima dva predstavnika u Ligi šampiona. Zaprepašćen sam do koje je mere Partizanova mašinerija spremna da ide u svojim spletkarenjima u kojima koriste i medije i drustvene mreže. Moramo biti mudri i pametni jer osećamo da je ovo tek početak njihove “igranke”, a prvenstvo je jako dugo - zaključio je Mitar Mrkela.

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.