ZVEZDA ATLETIKA ŠOKIRALA JAVNOST: Selektor nas je seksualno zlostavljao tokom celog mandata!
Foto: Profimedia

novi skandal

ZVEZDA ATLETIKA ŠOKIRALA JAVNOST: Selektor nas je seksualno zlostavljao tokom celog mandata!

Ova 22-godišnjakinja je rekla da je pomenuti trener zlostavljao reprezentativku od 14 godina, dakle od prvih nacionalnih selekcija

Objavljeno:

Novi skandal o seksualnom zlostavljanju fudbalerki potresa fudbalski svet, a u glavnoj ulozi je trener Kenet Zeremeta.

Reč je o bivšem selektoru ženskih omladinskih selekcija Venecuele, koji je seksualno zlostavljao igračice u reprezentaciji, a celu priču je odlučila javnosti da iznese zvezda Atletiko Madrida Dejna Kasteljanos koja je i najbolja fudbalerka Venecuele.

Ova 22-godišnjakinja je rekla da je pomenuti trener zlostavljao reprezentativku od 14 godina, dakle od prvih nacionalnih selekcija. Od U15 selekcije nastavilo se preko U17 i U19, a fudbalerke su ćutale jer je neke i ucenjivao pozivima u reprezentaciju ako budu govorile šta se dešava.

Ipak, Dejna je odlučila da prekine ćutanje i iznela je sve pojedinosti u proteklih šest godina koje su zgrozile fudbalski svet.

- Odlučili smo da prekinemo ćutanje i otkrijemo pravu sliku bivšeg selektora, koji je tokom svog mandata fizički i psihički maltretirao igračice i seksualno ih zlostavljao - napisala je Kasteljanos o Zeremeti, uz potvrdu saigračica, dodajući da su mnoge priznale da ih je on psihički i fizički maltretirao.

Ovo nije prvi slučaj u posljednjih nekoliko dana da ovakve stvari isplivaju na površinu. Američka liga za fudbalerke (NWSL) prekinuta je jer je takođe bilo seksualnog zlostavljanja igračica i na taj način je Liga želela da skrene pažnju na ovaj evidentno veliki problem u ženskom fudbalu.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.