PREMINUO LEGENDARNI PREDSEDNIK MARSEJA: Navijači sa ovih prostora pamtiće ga po finalu LŠ '91. protiv Zvezde!
Foto: EPA/Christophe Petit Tesson

neverovatna životna priča

PREMINUO LEGENDARNI PREDSEDNIK MARSEJA: Navijači sa ovih prostora pamtiće ga po finalu LŠ '91. protiv Zvezde!

Njegovu priču definitivno treba čuti

Objavljeno: 18:05h

Bernar Tapi, legendarni fudbalski radnik i nekadašnji predsednik Olimpika iz Marselja, preminuo je u 78. godini, javila je njegova porodica!

Tapi je, javljaju francuski mediji, preminuo od posledica kancera, a javnosti u Srbiji ostaće upamćen to po tome što je 1991. godine bio prvi čovek Olimpika koji je izgubio finale KEŠ od Crvene zvezde. Čak je svojevremeno kružila priča i da je hteo da potkupi neke igrače crveno-belih.

Bernar Tapi
foto: EPA/Christophe Petit Tesson

Tapi je u aprilu ove godine bio u centru pažnje zbog napada na njega i njegovu suprugu, kada je grupa lopova provalila u njihovu vilu i opljačkala ih. Tom prilikom su i fizički povredili Tapija čiji život su oebeležile brojne afere.

Poslednja je ona kada je Apelacioni sud u Francuskoj naložio 2017. godine Tapiju da vrati svih 404 miliona evra, koliko mu je odlukom arbitražnog suda isplaćeno u sporu povodom prodaje kompanije Adidas.

Naime, utvrđeno je da je biznismen imao veze sa jednim od arbitara kog je država imenovala da reši Tapijev spor protiv banke Kredi Lione iz 2008. godine u vezi sa prodajom kompanije Adidas čiji je Tapi bio vlasnik od 1989. godine.

Što se tiče Olimpika, Tapi je posle poraza u Bariju uspeo da odvede ovaj tim dve godine kasnije do krova Evrope.

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.