PRE 60 GODINA: Nije najvažniji, ali je to meč kada je počela Zvezdina istorija! (VIDEO)
Foto: crvenazvezdafk.com

Na današnji dan!

PRE 60 GODINA: Nije najvažniji, ali je to meč kada je počela Zvezdina istorija! (VIDEO)

3. novembra 1956. godine crveno-beli su debitovali u Kupu šampiona i uspeli su da stignu čak do polufinala
Objavljeno:

Ekipa iz Beograda je povela jako rano, u 2. minutu utakmice, a prvi gol za Crvenu zvezdu u evropskim takmičenjima postigao je, a ko će - Bora Kostić! On je na asistenciju Ivana Toplaka uspeo da prevari čuvara mreže Rapida. Već u 8. minutu bilo je 1:1 - strelac za domaćina bio je Hub Jansen. Ipak, Crvena zvezda je uspela da na poluvreme ode sa prednošću, jer je u 38. minutu Toplak promenio putanju lopte nakon šuta Rajka Mitića, i prevario golmana.

19 godina, dva finala, 42 utakmice bez primljenog gola: Điđi, dobrodošao u klub 100! (VIDEO) (FOTO)

Interesantan detalj je i to da su fudbaleri želeli da se lopta u nastavku utakmice zameni jer je bila preteška od vlage, ali sudija Albert Alsten to nije dopustio. Sve do 75. minuta nije bilo golova, a onda se Bora Kostić još jednom upisao u strelce i doneo Zvezdi prednost od dva gola koja je kratko trajala - samo jedan minut. Već u 76. minutu Rapid postiže i drugi gol preko Hub Hanemana. U 80. minutu Rapid je izjednačio na 3:3 posle greške Tasića, koji je loše vratio loptu Beari ispred koga su se našla dvojica igrača domaćih, a Hub Bišops je bio brži od golmana crveno-belih i iz blizine pogodio mrežu.

Iako je prethodno primila gol posle svega jednog minuta, ekipa Crvene zvezde uspela je da učini isto na suprotnoj strani. Samo minut nakon primljenog gola, Anton Rudinski je postigao pobedonosni pogodak, i to sa trave, nakon što se okliznuo! Na taj način, Crvena zvezda je svoj evropski debi okončala velikom pobedom. Kada je Zvezda u pitanju - po jutru se dan poznao!

Rapid Herlen: Hajn Fromen, Sjef Momerc, Vil Kurver, Hajnrih Šafart, Vil Smets, Hajn Struken, Sjeng Adang, Hub Jansen, Nud van Melis, Hub Bišops, Hub Haneman. Trener: Viktor Havliček.

Crvena zvezda: Vladimir Beara, Branko Stanković, Miljan Zeković, Rajko Mitić, Ljubomir Spajić, Lazar Tasić, Predrag Marković, Dragoslav Šekularac, Ivan Toplak, Borivoje Kostić, Anton Rudinski. Trener: Milovan Ćirić.

(Espreso.co.rs/Crvenazvezdafk.com)

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.