DIJEGO KOSTA U VELIKOM PROBLEMU: Zbog umešanosti u sumnjive radnje, policija mu diše za vratom!
Foto: EPA/Peter Powell

nije prijatno

DIJEGO KOSTA U VELIKOM PROBLEMU: Zbog umešanosti u sumnjive radnje, policija mu diše za vratom!

Osim iznosa zaplenjenog u Brazilu, Federalna policija i dalje vodi računa o iznosu koji je poslan u inostranstvo, u nezakonitoj praksi koja konfigurira utaju deviza

Objavljeno:

Napadač Dijego Košta (32) iz ​​Atletiko Mineira na meti je Federalne policije Sergipea, njegove matične države, u "Operaciji distrakcija", koja istražuje "navodnu praksu eksploatacije kockanja, pranja novca, utaje deviza i kriminalne organizacije" a uključuje sportsku kladionicu ESPORTENET, njene vlasnike, finansijske operatere i finansijera.

Brazilski igrač je na istragamu istaknut kao navodni finansijer šeme, koja takođe uključuje menjače novca i operacije pretresa i zaplene u drugim državama.

Šesti savezni sud u Itabaiani, države Sergipe, izdao je sedam naloga za pretres i zaplenu: dva u Itabaiana, jedan u Lagarto (grad Diega Koste), dva u Simao Dias takođe država Sergipe, a jedan u Salvadoru i jedan u Sao Paulu. Poslednja dva su protiv menjača za koje se sumnja da su umešani u šemu.

U belešci Federalne policije kaže se da su "u prvoj fazi operacije, koja se dogodila 03.03.2021, zaplenjeni dokumenti i elektronska oprema koja je omogućila produbljivanje istrage i iznos od 13. miliona dolara u gotovini.

Osim iznosa zaplenjenog u Brazilu, Federalna policija i dalje vodi računa o iznosu koji je poslan u inostranstvo, u nezakonitoj praksi koja konfigurira utaju deviza.

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.