IMAĆEMO DIREKTNOG UČESNIKA U LIGI ŠAMPIONA? I 2 mesta u eliti NISU NEMOGUĆA MISIJA
Foto: Starsport

sjajno

IMAĆEMO DIREKTNOG UČESNIKA U LIGI ŠAMPIONA? I 2 mesta u eliti NISU NEMOGUĆA MISIJA

Ako ne bude toga, vredi istaći i da 12. i 13. mesto takođe donose lepe benefite - šampion Srbije bi kvalifikacije za Ligu šampiona počinjao tek od plej-ofa, odnosno imao bi praktično zagarantovanu bar Ligu Evrope

Objavljeno: 08:51h

Crvena zvezda i Partizan na fantastičan način ove jeseni predstavljaju srpski fudbal. "Večiti" su ostvarili plasman u grupnu fazu UEFA takmičenja, a tamo beleže odlične rezultate i uz to prikupljaju bodove - i za klupski, ali i nacionalni koeficijent koji je u ovom trenutku najvažniji.

Tako su Zvezda i Partizan sa po dve pobede u grupnoj fazi Lige Evrope i Konferencijske lige dodatno pomerili Srbiju na UEFA rang-listi, pa je san o dva predstavnika u Ligi šampiona sada sasvim dostižan.

Dobro je poznato da će se to desiti od sezone 2023/24 ako na kraju tekuće Srbija bude među 15 najboljih u Evropi, a sve su prilike da će tako i biti. Srbija se sada učvrstila na 12. mestu sa 28.875 bodova, pa je tako bliža fantastičnom osmom mestu - nego 16. koje ne garantuje dva kluba u Ligi šampiona.

Štaviše, Srbija sada polako može da mašta i o tome da njen šampion bude DIREKTAN učesnik Lige šampiona, što bi zaista bilo senzacionalno - pošto bi bez kvalifikacija stigli do grupne faze i više od 15 miliona evra.

Da bi se to desilo, potrebno je da budemo 11. na listi i preskočimo Ukrajince (30.600) ili Škote (31.300).

Ako ne bude toga, vredi istaći i da 12. i 13. mesto takođe donose lepe benefite - šampion Srbije bi kvalifikacije za Ligu šampiona počinjao tek od plej-ofa, odnosno imao bi praktično zagarantovanu bar Ligu Evrope.

(Espreso/Mondo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.