DOBIJA BROJNE PRETNJE SMRĆU: Nemirni dani predsednika Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine
Foto: Printscreen/youtube/Emira x

SKANDAL

DOBIJA BROJNE PRETNJE SMRĆU: Nemirni dani predsednika Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine

Povod su oštre kazne koje su dosuđene za nerede u Mostaru tokom utakmice između Veleža i Borca iz Banja Luke

Objavljeno: 19:37h

Predsednik Fudbalskog saveza BiH Vico Zeljković dobija brojne pretnje smrću, nakon što je izrečena stroga kazna mostarskom Veležu zbog prekida utakmice i spaljivanja automobila glavnog sudije.

Meč Veleža i Borca zvanično je registrovan rezultatom 3:0 u korist banjalučke ekipe, stadion Veleža je suspendovan na šest utakmica, predsedniku kluba Šemsudinu Hasiću dve godine zabranjeno je učestvovanje u fudbalskom klubu, dok su mostarskom sastavu oduzeta tri boda i izrečena im je kazna od 5.000 evra, prenela je agencija Hina.

- Od juče sam dobio na desetine pretećih poruka i naravno da ću ih sve prijaviti MUP-u. Prete mi ubistvom - rekao je Zeljković i poručio da ga pretnje neće pokolebati.

Zeljković je najavio nastavak još snažnijeg obračuna s huliganizmom koji se dogadja na fudbalskim stadionima u BiH.

- Zahtevaću da se urade izmene i dopune disciplinskog pravilnika, kazne moraju biti znatno drastičnije - dodao je Zeljković.

Tokom dana je nasilje na stadionu u Mostaru dobilo i politički epilog. Više bošnjačkih stranaka i političara podržalo je mostarski klub navodeći da su se čelni ljudi Fudbalskog saveza i sudije urotili protiv njih, piše Hina.

(Espreso/Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.