FELIKSA MOŽE SKUPO DA KOŠTA RASPRAVA SA SUDIJOM: Mladom Portuglacu preti duga suspenzija!
Foto: EPA/JUANJO MARTIN

videćemo šta će biti

FELIKSA MOŽE SKUPO DA KOŠTA RASPRAVA SA SUDIJOM: Mladom Portuglacu preti duga suspenzija!

I crnogorski reprezentativac Stefan Savić, komandant odbrane Atletika, stao je u odbranu mladog saigrača

Objavljeno:

Ispad koji je napravio Žoao Feliks na utakmici protiv Bilbaa mogao bi skupo da ga košta sada kada se u jatu zvezda bori za svoje mesto pod suncem u Atletiku.

Mladi portugalski fudbaler je dobio crveni karton, tačnije dva žuta u razmaku od samo deset sekundi, ali tu nije bio kraj njegovom divljanju. Besan što je dobio prvu opomenu zbog faula, Feliks je burno protestovao, pa sudija Hil Manzano nije imao kud nego da mu doda još jedn i pošalje ga u svlačionicu.

Posle toga se Žoao još više razjario, vikao je na sudiju sa “preteći podignutim prstom”, kako je napisao arbitar u izveštaju, a onda je na putu do svlačionice šutirao stvari i bacao ih, što će mu biti dodatno stavljeno na teret.

Prema Disciplinskom pravilniku, kako pišu španski mediji, Žoao Feliks bi mogao da dobije čak 12 utakmica suspenzije, jer će mu se sve otežavajuće okolnosti staviti na dušu, a najviše ta što je nasrtao na sudiju. Minimalna kazna koju bi mogao da dobije je mesec dana van terena.

S druge strane, Atletiko neće tek tako ispratiti epilog ove priče, pošto su Jorgandžije poručile fudbalskom savezu da je Hil Manzano odsvirao svoje što se tiče utakmica na Vandi Metropolitano i da tamo više ne žele da ga vide.

I crnogorski reprezentativac Stefan Savić, komandant odbrane Atletika, stao je u odbranu mladog saigrača.

Stefan Savić
foto: EPA/Juan Carlos Hidalgo

- Sporan je prvi žuti karton, jer su svi videli da Žoao nije imao nameru da obori protivnika. To nije za karton. Svi mi nekada kažemo neke stvari koje nisu na mestu, ali za mene nije normalno da za svaku reč dobijete žuti karton. Kada bi se na svakoj utakmici za svaku reč dobijao karton, nikada nijedan tim ne bi završio utakmicu sa 11 igrača - istakao je Stefan Savić.

(Espreso/Mozzart sport)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.