RAJEVAC PONOVO NA ISTOM MESTU: Srpski trener po drugi put postaje selektor Gane!
Foto: Dado Đilas

OPET

RAJEVAC PONOVO NA ISTOM MESTU: Srpski trener po drugi put postaje selektor Gane!

Rajevac je trenersku karijeru počeo 1989. godine u čačanskom Borcu. Predvodio je potom Slobodu iz Užica, Železnik, bio asistent u Peking Guanu, v.d. na klupi Crvene zvezde, pomoćnik u Al Sadu

Objavljeno:

Kako prenosi Ghanasoccernet, Ministarstvo omladine i sporta Gane dalo je dozvolu Fudbalskom savezu da na mesto selektora seniorske reprezentacije postavi Milovana Rajevca. Ponovo. Srbin se tako vraća na klupu Crnih zvezda, koje je sa velikim uspehom predvodio od 2008. do 2010. godine.

Preuzeo je pre 13 godina Ganu usred kvalifikacija za Mundijal i izborio se za mesto na planetarnoj smotri. A onda je umalo napravio čudo. Svakako je plasmanom u četvrtfinale Svetskog prvenstva ostvario istorijski rezultat, ali je bio i na pragu polufinala. Ogromnom podvigu isprečila se ruka Luisa Suareza, koji je sprečio siguran gol, zaradio isključenje i naterao goste da pobedu pojure sa kreča. Asamoa Đan je promašio, otišlo se u produžetke, potom u penale, posle kojih su Urugvajci slavili.

Velika šteta što Gana nije stigla među četiri najbolje selekcije, ali svakako su u ovoj afričkoj zemlji bili prezadovoljni učinjenim. Pritom su sa Rajevcem Crne zvezde stigle i do finala Afričkog kupa nacija. Otišao je srpski stručnjak potom za petrodolarima na Istok, da bi se 11 godina nakon velikog uspeha vratio.

Iskusni Rajevac je bio prvi izbor tročlane komisije FS Gane, koja je imala zadatak da pronađe zamenu za Čarsa Akonora, koji je dobio otkaz minule sedmice. Ministarstvo je dalo zeleno svetlo i čeka se samo zvanična potvrda. Susreo se 67-godišnji stručnjak rano jutros sa predstavnicima Saveza, a do kraja dana će imati priliku da popriča i sa Ministrom omladine i sporta Mustafom Usifom. Nakon toga se očekuje da stavi paraf na dvogodišnju saradnju. Srpski stručnjak je i pre dolaska pristao na uslove. Drugi mandat zvanično će otpočeti već početkom oktobra, kada u okviru kvalifikacija za Svetsko prvenstvo Gana bude stala pred selekciju Zimbabvea.

Milovan Rajevac
foto: Dado Đilas

Odlučili su se u Gani za Rajevca jer poznaje sredinu, poznat je po strogoj disciplini i naravno zbog sjajnog rezultata ostvarenog u prvom mandatu na klupi. Veruju da će Srbin vratiti Crne zvezde na pravi put, spasiti kvalifikacije za Mundijal i odvesti daleko reprezentaciju na predstojećem Afričkom kupu nacija.

Poznato je i ko će Rajevcu biti prvi asistent u Gani. U pitanju je bivši reprezentativac ove zemlje Oto Ado, trenutno pomoćni trener u redovima Borusije Dortmund. Mediji iz Gane podsećaju da su Adu pripisane zasluge za remi sa Nemačkom na Svetskom prvenstvu 2014. godine, zbog sjajno odrađenog skautinga Pancera, koji je omogućio Crnim zvezdama da ostanu neporaženi.

Rajevac je trenersku karijeru počeo 1989. godine u čačanskom Borcu. Predvodio je potom Slobodu iz Užica, Železnik, bio asistent u Peking Guanu, v.d. na klupi Crvene zvezde, pomoćnik u Al Sadu. Radio je potom u Vojvodini, ponovo u Borcu, koji je vodio dok nije preuzeo Ganu. Posle sjajne epizode na afričkom kontinentu, radio je u Al Ahliju, reprezentaciji Katara, Rudaru iz Velenja, kao i selekcijama Alžira i Tajlanda. Od 2019. godine je bio bez angažmana.

(Espreso/Mozzart sport)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.