TADIĆEV AJAKS BROJAO DO DEVET: Maestralni Dušan upisao gol i dve asistencije, pa postavio ISTORIJSKI rekord!
Foto: Profimedia

kakav meč

TADIĆEV AJAKS BROJAO DO DEVET: Maestralni Dušan upisao gol i dve asistencije, pa postavio ISTORIJSKI rekord!

Kakvo veče za Dušana Tadića i ekipu Ajaksa

Objavljeno: 22:23h

Još pre početka meča petog kola šampionata u Holandiji je bilo jasno da je Ajaks apsolutni favorit protiv Kambura.

Međutim, malo ko je mogao da očekuje da će ovako da napune mrežu protivnika - 9:0 (4:0).

Nije greška, dobro ste pročitali. Dali su im devet golova na fudbalskoj utakmici! Kapiten Dušan Tadić je upisao gol i dve asistencije. Ujedno je postavio i novi rekord i postao prvi igrač u Erediviziji koji je prešao brojku od 100 asistencija. Sa nove dve je stigao do broja 101 i nastavlja...

Posle sjajne partije u Ligi šampiona protiv Sportinga (1:5), to su preneli i na svoju ligu. U potpunosti su deklasirali rivala koji je pre ovog duela imao dve uzastopne pobede.

Da se pobednik ne dovodi u pitanje postarali su se "kopljanici" već u prvom poluvremenu. Timber je "otključao" mrežu u 16. minutu, Bergajs je nastavio u 19, a Mazraui i Neres su pogodili u 29. i 39. minutu. Kod drugog i četvrtog pogotka je asistent bio srpski reprezentativac.

U 60. minutu je Tadić i sam zatresao mrežu, da bi dva minuta posle toga trener Erik Ten Hag odlučio da ga odmori i uveo je Mohameda Daramija. Već u 64. minutu je Darami postigao gol, a Sebastijen Ale, čovek koji je dao četiri gola Sporitngu, je pogodio u 67. minutu. Danilo je pogodio u 76, da bi tačku na meč stavio Neres u 84.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Ajaks je prvi bar do sutra i duela PSV-a i Fejenorda, a impresivna je njihova gol razlika - 22 gola i samo jedan primljen.

(Espreso/Mondo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.