SLAVNI JUVENTUS PRIJAVIO VELIKI GUBITAK: Za sve je kriva pandemija opakog virusa
Foto: Profimedia

mnogo su izgubili

SLAVNI JUVENTUS PRIJAVIO VELIKI GUBITAK: Za sve je kriva pandemija opakog virusa

Tim iz Torina ostao je pri stavu da bi trebalo osnovati Superligu Evrope

Objavljeno: 17:57h

Italijanski fudbalski klub Juventus prijavio je danas gubitak od 210 miliona evra za finansijsku godinu 2020-2021, uglavnom zbog uticaja pandemije koronavirusa na tržište transfera i prodaju ulaznica.

Prihod od transfera opao je 129 miliona evra, dok je od prodaje ulaznica pao više od 41 milion evra u odnosu na prethodnu godinu, 2019-2020.

Iako je pad uglavnom nadoknađen povećanjem prihoda od televizijskih prava, ukupni gubitak kluba je više nego dvostruko veći u odnosu na godinu 2019-2020.

FK Juventus
foto: Profimedia

Juventus je ostao pri stavu da bi trebalo osnovati Superligu Evrope, čiji je jedan od osnivača bio predsednik crno-belih Andrea Anjeli.

U aprilu je 12 evropskih klubova saopštilo da je osnovalo posebno evropsko elitno takmičenje, ali je posle oštrih kritika navijača, medija i fudbalskih organizacija devet od 12 klubova odustalo od učešća.

- Nije moguće sa sigurnošću predvideti ishod i budući razvoj projekta Superlige, u čiji legitimitet Juventus ostaje uveren - navodi se u saopštenju Juventusa.

Uz Juventus su ostali Real Madrid i Barselona. Ta tri kluba pokrenula su pravni slučaj pred Evropskim sudom pravde u Luksemburgu u nameri da ospore, kako su naveli, Uefin monopol na kontrolu takmičenja. Rok za podnošenje zahteva tom sudu je oktobar.

(Espreso/Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.