ZA RONALDOV DOLAZAK U JUNAJTED "KRIVA" JE BARSELONA: Evo zašto je Kristijano umesto plavog obukao crveni dres!
Foto: Profimedia

otkriveno

ZA RONALDOV DOLAZAK U JUNAJTED "KRIVA" JE BARSELONA: Evo zašto je Kristijano umesto plavog obukao crveni dres!

Transfer Ronalda u Mančester siti praktično je bio gotova stvar, a onda je svoj deo posla upropastila Barselona

Objavljeno:

Posle 12 godina Kristijano Ronaldo se vratio u Mančester junajted, na oduševljenje navijača slavnog kluba.

Odmah na debiju, Portugalac je pokazao da je u sjajnoj formi, pošto je bio dvostruki strelac u pobedi nad Njukaslom.

Ipak, lako je moglo da se dogodi da do ovog transfera uopšte ne dođe.

Ugledni španaski novinar Giljem Balag otkreio je da je Kristijano Ronaldo bio na korak do transfera u redove gradskog rivala i da je Siti praktično sve završio, ali do šokantnog transfera ipak nije došlo.

- Da vam kažem nešto o tom transferu. Ronaldo i Mendeš su pregovarali sa Sitijem. Hteli su tamo, a Pep je bio jako zainteresovan Obećao je Ronaldu da će dati više od 40 golova u sezoni. Juventus je to prihvatio. Hteli su da ga prodaju već dve godine, iako su to kroz prijateljske novine demantovali. Koliko je veliki taj transfer bio, govori i činjenica da je o njemu pričalo udruženje evropskih klubova. Predsednik organizacije je čak u "Vocap" grupi to komentarisao, napisao je pomenuti novinar.

On je potom detaljno objasnio kako je Ronaldo završio u Junajtedu, a ne u Sitiju, ali je otkrio i kakva je bila uloga Barselone u čitavoj priči.

- Pre nego što je Siti trebalo da ga dovede, morali su da prodaju jednog ofanzivca jer ih je previše. Stigla je Barselona na čelu s Laportom. Bila je zainteresovana za Sterlinga, Gabrijela Žesusa i Bernarda Silvu, ali je sve propalo kada im je nestalo novca. Ronaldo je hteo u Siti, ali je morao da ima plan B. Pojavio se Junajted, koji je ponudio čak i bolju platu od gradskog rivala, a manju nego Juventus. Junajted prvobitno nije bio zainteresovan, ali kad se pojavila ta opcija, znali su da se može i treba da se vrati samo kod njih. Bili su oduševljeni što ga mogu dovesti za samo 15 miliona uz bonuse, naveo je španski novinar.

(Espreso/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.