JOKANOVIĆ NAŠAO REŠENJE: Novo pojačanje za kraj serije loših rezultata!
Foto: EPA/Peter Powell

VREME ZA PROMENE

JOKANOVIĆ NAŠAO REŠENJE: Novo pojačanje za kraj serije loših rezultata!

Nije krenulo dobro za Jokanovića u Šefildu ove sezone

Objavljeno: 16:34h

Novi trener Šefild Junajteda još nije uspostavio potpunu kontrolu nad svlačionicom. Zato u svoj novi tim želi da dovede fudbalera sa kojim je do sada sarađivao u Votfordu i Al Garafi, Adlena Gedijuru

Nikako da krene Slaviši Jokanoviću u Šefild Junajtedu. Od kako je ovog leta preuzeo novog drugoligaša, pobede je beležio samo u Liga kupu. Još je bez trijumfa u Čempionšipu, pa je posle pet kola u zoni ispadanja sa dva boda. Iako je prelazni rok završen, Englezi i dalje mogu da dovode slobodne igrače, što srpski stručnjak namerava da iskoristi.

Kako je sam potvrdio, angažovaće fudbalera kojeg veoma dobro poznaje i već je trenirao u dva kluba. Reč je o Jokanovićevom vernom vojniku, Adlenu Gedijuri.

Slaviša Jokanović
foto: EPA/Sergey Dolzhenko

Ovaj 35-godišnji vezista je sarađivao sa Srbinom u Votfordu i Al Garafi, tako da se dobro poznaju i znaju šta jedan od drugog mogu da očekuju. Jokanoviću je najvažnije da ima čoveka kojem veruje među igračima.

„Adlen trenira sa nama već tri nedelje. On je igrač kojeg sam trenirao u dva kluba, slobodan je i verujem da će uskoro da potpiše za nas. Šta može da nam donese? On je igrač koji je veoma pozitivan u svlačionici. Bio je saigrač sa pojedinim fudbalerima u drugim timovima, poznaje takmičenje i spreman je da igra“, objasnio je Jokanović na konferenciji za medije pred utakmicu sa Peterborom, koja je na programu u subotu od 16 časova.

Gedijura je veteran alžirske reprezentacije, a u Engleskoj je igrao punih devet godina, pre odlaska u Katar. Nastupao je redom za Vulverhempton, Notingem Forest, Kristal Palas i Midlzbro.

Šefild svakako pre bilo kakvog transfera očekuje meč sa Peterborom, timom koji je takođe pri dnu tabele Čempionšipa. On je iz pet kola osvojio četiri poena, dva više od Jokanovićevog Junajteda.

Šefild i Peterboro su se do sada sastajali 10 puta, a samo jednom su odigrali nerešeno, još 2013. godine u trećem rangu. Šest puta je trijumfovao Šefild, Peterboro u tri navrata. Poslednji meč odigrali su u februaru 2017. godine, kada je Junajted slavio sa 1:0.

U isto vreme kada bude na programu meč na Bramal lejnu, još jedan srpski strateg će da vodi utakmicu u Čempionšipu. Od 16 časova počinje meč Redinga našeg Veljka Paunovića i Kvins Park Rendžersa.

(Espreso/Mozzart sport)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.