SA SVEGA 27 GODINA PREŠAO PUT OD MILIONSKOG TRANSFERA U LIVERPUL DO RADNIKA U FABRICI: Priča koju morate pročitati!
Foto: EPA

KAKVA ŽIVOTNA PRIČA

SA SVEGA 27 GODINA PREŠAO PUT OD MILIONSKOG TRANSFERA U LIVERPUL DO RADNIKA U FABRICI: Priča koju morate pročitati!

Zamislite karijeru Džejmija Vardija samo da se događaji dešavaju unazad - upravo tako izgleda filmska priča Sameda Jesila

Objavljeno:

Kada je Samed Jesil (27) imao 18 godina tadašnji trener Liverpula Brendan Rodžers ubedio je klupske čelnice da je nemački napadač igrač za engleskog velikana. Iz Bajer Leverkuzena su ga doveli za 1,4 miliona evra, ali može se reći da je to bio ogroman promašaj.

Devet godina kasnije Jesil nastupa samo u amaterskom rangu nemačkog fudbala - za petoligaša DJK Sent Tonis, nakon što nije uspeo da se dokaže u četvrtoligašu Homburgu. Danas fudbal igra rekreativno, a ima posao u jednoj fabrici nedaleko od Dizeldorfa koja se bavi proizvodnjom filtera za vazduh.

Čovek koji je na početku svoje karijere čak 34 puta obukao dres mlađih kategorija Nemačke i na tim susretima upisao 31 gol trebalo je da bude novo svetsko čudo. Liverpul ga je oteo Bajeru, ali kao da je njegova karijera tada prekinula da ide uzlaznom putanjom.

Da li mu nije prijala Engleska... Sigurno su veliku ulogu imale i dve teške povrede ukrštenih ligamenata koje je doživeo u roku od dve godine.

Uglavnom uz dva nastupa za Liverpul dogodila se pozajmica u Lucern, zatim i odlazak u Panatinaikos, a onda i početak njegovog fudbalskog lutanja. Nemački niželigaš Uerdingen, pa turska Ankara Demispor i na kraju Homburg, gde je stavljena tačka na profesionalnu karijeru. Barem za sada...

Ukoliko ne uspe u nameri da se vrati u profesionalni fudbal, nastaviće da radi u fabrici. Taj posao pronašao je kako bi se pripremao za život nakon karijere, jer trenutno ne postoje garancije da će ponovo igrati na visokom nivou.

(Espreso/Mondo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.