NAKON SEVILJE AMERIKANCI ULAZE U VLASNIČKU STRUKTURU UČESNIKA SERIJE A: Osmi klub iz Italije u rukama stranaca!
Foto: AP

ima se

NAKON SEVILJE AMERIKANCI ULAZE U VLASNIČKU STRUKTURU UČESNIKA SERIJE A: Osmi klub iz Italije u rukama stranaca!

Sve više stranih biznismena ulazi u vlasničke strukture klubova na području Italije

Objavljeno: 13:56h

Američka investiciona grupa i vlasnik pet odsto akcija Sevilje, "777 partners" priprema se ulazak na italijansko fudbalsko tržište.

Kako javljaju mediji sa Pirineja i Apenina, pomenuti fond bi srdinom septembra trebalo da potiše ugovor sa Enrikom Preciozijem o kupovini Đenove za 150.000.000 evra.

Ukoliko posao buder ostvaren u šta malo ko sumnja, kopoprodaja Đenove će biti prva vlasnička promena u nekom od italijanskih klubova još od 2019. godine kada je italijanski biznismen sa američkim pasošem Roko Komiso preuzeo Fjorentinu 165.000.000 evra.

FK Đenova
foto: EPA/ Elisabetta Baracchi

Ujedno Đenova će postati osmi klub u Seriji A sa većinskim stranim vlasništvom.

Podsećanja radi, konzorcijum iza koga stoji Kanađanin Džoj Saputo kupio je Bolonju 2004. godine. Kineski Suning Holding je 2016. godine preuzeo Inter, a američki Eliot menadžment je dve godine kasnije postao većinski vlasnik Milana (99 odsto). Roma je od 2020. u rukama američke Fridkin grupe, dok je nekoliko meseci kasnije kompanija iz SAD, Kraus, kupila 99 odsto akcija Parmme.

Na kraju, Amerikanac Robert Platek, u čijem su vlasništvu već bili portugalski drugoligaš Kasa Pija i danski prvoligaš Sonderjisk Amerikanac, a koji je potpomogao kupovinu Barnilija, početkom februara ove godine postao je vlasnik Specije.

(Espreso/Mozzart)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.