MAMIĆ ZBOG DUGA PREMA DRŽAVI NAVODNO POZAJMIO 44,5 MILIONA EVRA: Hrvati pišu da mu je novac dao vlasnik kladionica?
Foto: EPA/Antonio Bat

nova afera

MAMIĆ ZBOG DUGA PREMA DRŽAVI NAVODNO POZAJMIO 44,5 MILIONA EVRA: Hrvati pišu da mu je novac dao vlasnik kladionica?

Ponovo je Zdravko Mamić aktuelna tema u komšiluku

Objavljeno: 22:10h

Zdravko Mamić, bivši "alfa i omega" zagrebačkog Dinama, ne prestaje da intrigira javnost u komšiluku i dok je u bekstvu, daleko od kamera i objektiva. O njegovom slučaju mnogo toga je poznato od kad je osuđen za izvlačenje novca iz Dinama, a neki detalji, dosad nepoznati, isplivali su ovih dana u javnost.

Mamić, koji se nalazi u BiH, je nedavno namirio dug prema državi koji je imao na osnovu presude, reč je o sumi od 52 miliona kuna (6.9 miliona evra), a pojedini hrvatski mediji su došli do informacije da mu je taj novac pozajmio vlasnik lanca kladionica!

Zdravko Mamić
foto: Profimedia

Naime, kako saznaje Jutarnji list, hercegovački preduzetnik Renato Reno Korać, vlasnik lanca kladionica u BiH, osoba je koja je Zdravku Mamiću dala ili posudila 44,5 miliona kuna kojima je Mamić krajem jula ove godine podmirio dug državi na osnovu pravosnažne sudske presude iz Osijeka te na taj način sprečio plenidbu države nad svojom blokiranom imovinom.

- Ma neću to uopšte da komentarišem. Nema potrebe da to komentarišem za novine. Neka ljudi pišu, to je njihovo pravo, no ja to neću da komentarišem - odgovorio je za pomenuti portal u kratkom telefonskom razgovoru Zdravko Mamić na pitanje može nešto reći o pomentuoj pozajmici od 44,5 miliona te o njegovom odnosu s Koraćem.

Bivši čelnik i sadašnji savetnik Dinama iz Zagreba Zdravko Mamić, njegov brat Zoran, bivši Dinamov direktor Damir Vrbanović i poreznik Milan Pernar osuđeni su pravosnažno zbog izvlačenje novca iz tog zagrebačkog fudbalskog kluba.

Županijski sud u Osijeku osudio je Zdravka Mamića na ukupno šest i po godina zatvora, Zorana Mamića na četiri godine i 11 meseci, Milana Pernara na četiri godine i dva meseca, a Damira Vrbanovića na tri godine.

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.