SELEKTOR IRSKE O REPREZENTACIJI SRBIJE: Sjajni su, imaju igrače od 60 -70 miliona koji ne mogu da uđu u tim!
Foto: EPA/Andrej Cukić

SAMO REČI HVALE

SELEKTOR IRSKE O REPREZENTACIJI SRBIJE: Sjajni su, imaju igrače od 60 -70 miliona koji ne mogu da uđu u tim!

Stiven Keni o našoj reprezentaciji ima samo lepe reči

Objavljeno: 18:18h

Selektor fudbalske reprezentacije Republike Irske Stiven Keni veruje u proces rada sa nacionalnim timom za razliku od navijača i javnosti koji smatraju da treba da napusti kormilo tima.

Uoči dolaska Srbije u Dablin, raspoloženje u taboru selekcije Irske nije najbolje. Svega jedan osvojen bod u četiri utakmice i izgubljena šansa za plasmanom na Svetsko prvenstvo.

Može se reći da nisu imali sreće u pojedinim susretima ili je to pak kvalitet, za dalju je diskusiju, ali činjenica je da je Irska ostala bez nekoliko važnih fudbalera u poslednje vreme, što je selektor ove reprezentacije okarekterisao kao ključan razlog slabih izdanja.

Fudbalska reprezentacija Republike Irske
foto: EPA/Jean-Christophe Bott

"Uzmimo ova četiri dosadašnja meča o kojima svi pričaju. U utakmicama protiv Srbije i Portugalije na gostovanjima, odigrali smo verovatno dva najbolja meča u gostima u poslednjoj deceniji. Izgubili smo 3:2 i 2:1. Protiv Luksemburga nismo igrali dobro, ali smo, gledajući šanse, zaslužili da ne izgubimo. Prošli meč protiv Azerbejdžana - dominirali smo i zaslužili da pobedimo. Nismo uspeli", ocenio je Keni i nastavio:

"Ne zaboravite. Kičma tima je iščupana. Daren Rendolf je bio povređen dugo, Ričard Kioh je imao nezgodu, briljantni Glen Vilan je završava karijeru, David Mekgoldrik se penzionisao... Čitava kičma tima je otišla", podseća Keni.

Srbija i Portugalija su se odvojile i jasno je da će ove dve selekcije između sebe voditi glavnu reč za direktan plasman na Mundijal.

"Sa Srbijom i Portugalijom u grupi i bez kičme tima i svesnošću da se nismo kvalifikovali na Svetsko prvenstvo od 2002. godine, zar je iko mislio da je moguće da mi budemo favoriti za plasman na turnir ili da bismo trebali da se plasiramo na turnir", upisao se Keni.

Kada je reč o Srbiji, Keni zna kakve kvalitete poseduje ekipa Dragana Stojkovića.

Fudbalska reprezentacija Srbije
foto: Starsport

"Odigrali smo briljatno u Srbiji. Oni su veoma dobar tim. Real je platio za Jovića 60 miliona, Vlahović se procenjuje na 60-70 miliona, traže ga ekipe iz Premijer lige i oni ne mogu da uđu u tim u ovom trenutku. Biće teška utakmica. Mitrović je do sada postigao sedam golova, može da ih da ni iz čega. Kada su pobedili Azerbejdžan sa 2:1, on je postigao dva pogotka bukvalno ni iz čega. Oni su sjajan tim", zaključio je Keni.

Plan Irske je, kako otkriva njihov selektor, da se stvori dovoljno dobar tim koji će se plasirati na Evropsko prvenstvo u Nemačkoj 2024. godine. Takođe, dodao je da ne strahuje od otkaza.

(Espreso/Sportske.net)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.